Erdoğan: Tekno-oligarklar gençleri hedef alıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlim Yayma Cemiyeti'nin 75. yıl buluşmasında tekno-oligarkların gençleri hedef aldığını belirtti. Bu tehdide karşı TEKNOFEST ve İlim Yayma gençliğinin güvence olacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Cemiyeti'nin 75. Yıl Buluşması'nda yaptığı konuşmada, yapay zeka çağında ortaya çıkan 'tekno-oligarklar'ın gençleri hedef aldığını belirtti. Bu kişilerin, kendilerini diğer insanlardan üstün görerek geleceklerini kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirmek istediğini vurguladı.

Tekno-oligarkların tehdidi ve savunma
Erdoğan, okullarda yaşanan son olayların, bu zihniyetin yaydığı zehirli tohumların ne denli büyük bir tehdit oluşturduğunu gösterdiğini ifade etti. Irkçılığı körükleyen, hedonizmi teşvik eden ve hiçbir kural tanımayan bu yeni nesil elitlere karşı durmanın ve çocukları korumanın önemine dikkat çekti. Bu tahakkümcü zihniyete karşı en büyük güvencenin TEKNOFEST ve İlim Yayma gençliği olacağını söyledi. Konuşmasında, İlim Yayma Cemiyeti'nin 75 yıllık tarihinin, Türkiye'nin var olma felsefesiyle örtüştüğünü ve bu hareketin, Türkiye'nin istiklal ve istikbal davasının eğitim ve sivil toplum alanındaki bir yansıması olduğunu belirtti.

İlim Yayma'nın tarihsel misyonu ve gelecek vizyonu
Cemiyetin kuruluşundan bu yana İmam Hatip Liseleri'nin yeniden açılmasına öncülük ettiğini, yurt hizmetleri ve burslarla on binlerce gence destek olduğunu hatırlatan Erdoğan, İlim Yayma mücadelesinin nice engele rağmen büyüdüğünü ve serpildiğini dile getirdi. Teknoloji çağında, gelecekte hangi alanlara odaklanılması gerektiği, gençlerin maneviyatının nasıl korunacağı, milli kimliğin nasıl muhafaza edileceği gibi soruların önemine değindi. Ortak hedefin, teknolojiyi insan merkezli kullanan ve geliştiren, vicdanını ve insanlığını koruyan, milli ve manevi değerlere sahip bir gençlik yetiştirmek olduğunu vurguladı. Erdoğan, ilim yayma davasına hizmet edenlerin, Allah'ın müjdesine nail olacağını belirterek, bu kutsal emaneti daha yükseklere taşıyacaklarını sözlerine ekledi.





Bakmadan Geçme
Erdoğan: Tekno oligarklar geleceğimizi şekillendirmek istiyor
Erdoğan: Fon krizi çözülecek, hizmete devam ederiz
Erdoğan'dan diyaloğa açık kapı mesajı
Erdoğan AileFest'i ziyaret etti
Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa il binasının açılışını yaptı
Erdoğan: Milletin malına el uzatanların yanına kar kalmayacak
