Erdoğan ve YAŞ üyeleri Anıtkabir'de Ata'ya saygı duruşunda bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve YAŞ üyeleri, kritik toplantı öncesinde Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan, özel deftere kahramanları anıp, Şura'nın hayırlara vesile olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, yaklaşan YAŞ toplantısı öncesinde Anıtkabir'i ziyaret ederek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü andı.
YAŞ TOPLANTISI ÖNCESİ ANITKABİR ZİYARETİ
Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleştirilecek YAŞ toplantısı öncesinde yapılan anlamlı ziyarete, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Akın Gürlek, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Mehmet Çiftçi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu gibi önemli isimler katıldı.
ERDOĞAN'DAN ÖZEL DEFTERE MESAJ
Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, ay yıldız motifli çelengi Atatürk'ün mozolesine bıraktı ve ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından heyet, merdivenlerde toplu fotoğraf çektirdi. Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ne şu satırları yazdı: "Aziz Atatürk, 2026 yılı YAŞ toplantısı öncesinde Şura üyeleri olarak bugün bir kez daha huzurlarınızdayız. Zatıalinizle birlikte Malazgirt zaferimizden bu yana yaklaşık bin yıldır vatanımız olan bu topraklarda şanlı bayrağımızın gururla dalgalanması ve milletimizin özgürce yaşaması için can veren tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyoruz. Bölgemizde çatışmaların ve gerilimlerin tırmandığı bir dönemde icra ettiğimiz Şura toplantımızın ülkemiz, milletimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Yüksek disiplini, üstün görev bilinci, milli iradeye bağlılığı ve artan caydırıcılığı bunun yanında Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içinden geçtiğimiz zorlu konjonktürde milletimizin güven kaynağı olmayı sürdürmektedir. Ruhun şad olsun."
Bakmadan Geçme
Kılıçdaroğlu'ndan Anıtkabir'e ziyaret
Yargıtay heyeti, adli yıl açılışında Anıtkabir'i ziyaret etti
Yargıtay, 2026-2027 adli yılı açılışı için Anıtkabir'i ziyaret etti
Ümit Özdağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Anıtkabir'i ziyaret etti
Anıtkabir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu yaşandı
Yurttaşlar, 30 Ağustos'ta Anıtkabir'e akın etti
