Dünya

Erdoğan ve Zelenskiy New York'ta görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya gelerek ikili ilişkileri, Ukrayna-Rusya Savaşı'nı ve bölgesel konuları ele aldı. Erdoğan, kalıcı barış için Türkiye'nin desteğini yineledi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Erdoğan ve Zelenskiy New York'ta görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi.

Erdoğan ve Zelenskiy New York\

İkili ilişkiler ve bölgesel konular masada

Türkevi'nde gerçekleşen görüşmede, iki lider Türkiye-Ukrayna arasındaki ikili ilişkileri, devam eden Ukrayna-Rusya Savaşı'nın gidişatını ve bölgesel meseleleri değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Ukrayna-Rusya Savaşı'nın kalıcı bir barışla sona ermesi için Türkiye'nin her zaman üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu vurguladı. Doğrudan müzakerelerin yeniden canlandırılması yönündeki çabaların süreceğini belirtti.

Erdoğan ve Zelenskiy New York\

Karadeniz'de seyrüsefer güvenliği ve iş birliği vurgusu

Erdoğan, Karadeniz'deki seyrüsefer güvenliğinin sağlanmasının önemine değinerek, ticari gemilere yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu ve taraflardan sorumlu davranmalarını beklediklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin geliştirilmesi için adımların süreceğini, enerji, madencilik ve savunma sanayii gibi alanlarda iş birliğinin artırılmasının her iki ülke için de faydalı olacağını dile getirdi. Görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve diğer üst düzey yetkililer de hazır bulundu.

Bu Yazıyı Paylaş