Ereğlide 13 yıllık bakkal cinayetinde üç gözaltı gerçekleşti
Zonguldakın Ereğli ilçesinde 13 yıl önce işlenen bakkal cinayetinde üç şüpheli gözaltına alındı, olay yeniden aydınlatılıyor.

Zonguldakın Ereğli ilçesi Yalnızçam köyünde, 28 Mart 2012de köy bakkalı İlyas Kasım (44) av tüfeğiyle öldürülmüştü. Olayın üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen, jandarmanın yürüttüğü ilk soruşturmada şüphelilere ulaşılamamıştı. Şimdi ise Jandarma Suç Araştırma Timi, yeni tanık beyanları sayesinde dosyayı yeniden ele alarak derinleştirdi ve cinayetin alacak meselesi nedeniyle işlendiğini belirledi.

CİNAYETİN PERDE ARKASI
Soruşturmada, İlyas Kasımın o dönem Sabahattin A. (51) ve Hüseyin K. (48) ile kavga ettiği ortaya çıktı. Ayrıca, cinayette kullanılan av tüfeğinin Niyazi U. (70) tarafından temin edildiği tespit edildi. Jandarma ekipleri, tüfeğin bir parçasını ele geçirerek Adli Tıp Kurumuna gönderdi.

GÖZALTI SÜRECİ VE İFADELER
Üç şüpheli, jandarma tarafından gözaltına alındı ve sorgulandı. Şüpheliler, suçlamaları reddederken, jandarmadaki işlemlerinin ardından Ereğli Adliyesine sevk edildi. Adliyedeki işlemleri halen devam ediyor.





