Gündem

Eski Bakan Yardımcısı Fonda 100 Milyon TL Kaybetti: "Rahatsızım, Kandırıldım!"

Gazeteci Barış Terkoğlu, eski Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu'nun likit fondan çıkamayarak yaklaşık 100 milyon TL kaybettiğini ve "Kandırılmış oldum" dediğini aktardı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
Eski Bakan Yardımcısı Fonda 100 Milyon TL Kaybetti: "Rahatsızım, Kandırıldım!"

Sermaye piyasalarında günlerdir konuşulan fon krizine ilişkin dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı. Gazeteci Barış Terkoğlu’nun aktardığı bilgilere göre, eski Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu da bu krizden mağdur olan isimler arasında yer alıyor.

AKP kulislerinde Aksu’nun fonda yüksek tutarda parasının kaldığı iddiaları üzerine Terkoğlu'nun kendisiyle görüştüğü belirtildi. Görüşmede Aksu, 10 Eylül’de Tera’nın likit fonuna giriş yaptığını, ancak sonrasında parayı fondan çıkaramadığını doğruladı.

"Mesele 100 Milyon Değil, Kandırılmış Olmak"

Kaybın net miktarını soran Terkoğlu’na Aksu’nun, "100 milyon lira mertebesinde olduğunu söyleyebilirim" yanıtını verdiği aktarıldı. Yaşadığı durumdan duyduğu derin rahatsızlığı dile getiren Aksu, şu ifadeleri kullandı:

"Çok rahatsızım, sinirliyim, rencide oldum. Mesele 100 milyon değil, kandırılmış olmak."

Paranın kaynağına ilişkin sorulara ise ailesinin köklü sanayici geçmişiyle yanıt veren Aksu; babasının uzun yıllardır sanayicilik yaptığını, Türkiye'nin "ilk 500" sanayi kuruluşu içinde yer aldığını ve vergi rekortmeni olduklarını belirtti.

Mustafa Aksu Kimdir? Siyasi Geçmişi ve Görevleri

AKP’nin kuruluş döneminden bu yana parti içinde aktif görevler üstlenen Mustafa Aksu, 2003 yılında siyasete adım attı. Aksu; AKP Ankara İl Başkanlığı bünyesinde Ekonomik İşler Başkanlığı, Çevre ve Enerji Komisyonu ile Esnaf Komisyonu Başkanlığı gibi pek çok sorumluluk üstlendi.

2018-2021 yılları arasında Bekir Pakdemirli’nin bakanlığı döneminde Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Aksu, daha sonra yaşanan anlaşmazlıklar sonucunda görevinden ayrılmıştı. Gençlik yıllarından bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Aksu’nun yaşadığı bu büyük fon krizi, hem sermaye piyasalarındaki regülasyon tartışmalarını hem de siyasi kulisleri hareketlendirdi.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş