Eski fransa cumhurbaşkanı Sarkozy, 21 ekim’de cezaevine girecek
Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, yasa dışı fon skandalı nedeniyle 21 Ekim'de hapse girerek tarihi bir ilke imza atıyor; bu, modern Avrupa'da bir eski liderin benzer cezası olarak dikkat çekiyor.

Fransa'da siyasi bir döneme damga vuran eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yasa dışı fon skandalı nedeniyle aldığı 5 yıllık hapis cezasını çekmek üzere 21 Ekim'de cezaevine girecek. Bu gelişme, ülkedeki yolsuzlukla mücadele çabalarını bir kez daha gündeme getiriyor ve kamuoyunda geniş yankı uyandırıyor.
SARKOZY'NIN SUÇLAMALARI
Sarkozy, 2007 seçim kampanyasında Libya'dan yasa dışı fon aldığı iddiaları nedeniyle yargılanmış ve mahkeme tarafından suçlu bulunmuştu. Bu karar, Fransız siyasi tarihinin önemli bir parçası olarak görülüyor ve benzer vakaların önünü açabilir.
TARİHİ ANLAM
70 yaşındaki Sarkozy, savaş sonrası dönemde hapse giren ilk Fransız lider olacak ve bu durum, Avrupa Birliği ülkelerinde eski devlet başkanlarının sorumluluğunu tartışmaya açıyor. Kendisine cezaevinde özel bir hücre tahsis edildiği ve sınırlı ziyaret hakları verildiği belirtiliyor.
Bakmadan Geçme
İYİ Parti Sözcüsü Kavuncu, fon krizini yolsuzluk olarak tanımladı
Uysal: Siyaset, sorumluluk ve hesap verme makamıdır
Yahşihan Belediyesi'nde yolsuzluk soruşturmasında 9 kişi adliyeye sevk edildi
Yahşihan Belediyesi'nde yolsuzluk soruşturmasında 9 kişi gözaltına alındı
Mersin'de yolsuzluk operasyonunda 16 kişi tutuklandı
İYİ Partiden fon krizi tepkisi: Üzeri örtülüyor
