Gündem

Eski siyasetçilere makam aracı ve koruma tahsisi israf mı? Vekil Bekin'den Meclis'e soru önergesi

Yeniden Refah Partisi Milletvekili Doğan Bekin, görev süresi biten siyasetçi ve bürokratlara tahsis edilen makam araçları, şoför ve koruma hizmetlerinin kamu israfı olduğunu belirterek Meclis'e soru önergesi sundu. Bekin, bu uygulamanın par
ANKA
ANKA
2 dk Sesli Dinle 0
Eski siyasetçilere makam aracı ve koruma tahsisi israf mı? Vekil Bekin'den Meclis'e soru önergesi

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, görev süresi sona ermiş siyasetçiler ve üst düzey bürokratlara tahsis edilen kamuya ait makam araçları, şoförler ve yakın koruma hizmetleri konusunu Meclis gündemine taşıyarak israf uyarısında bulundu.

KAMU KAYNAKLARININ İSRAFI MI?

Bekin, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, görev süresi dolmuş bakan, milletvekili ve üst düzey bürokratlara sağlanan bu tür kamu kaynaklı ayrıcalıkların kamuoyunda tepki çektiğini belirtti. Görev süresi biten kişilerin artık karar alma yetkisine sahip olmamasına rağmen, makam aracı, şoför, yakın koruma ve yakıt gibi imkânlardan yararlanmasının kamu kaynaklarının boşa harcanmasına yol açtığını vurguladı. Bekin, geçmişte bakanlık yapmış Fehim Adak ve Prof. Dr. Sacit Günbey gibi isimlerin görevlerinden sonra koruma talep etmeyerek örnek teşkil ettiğini hatırlattı. Fehim Adak'ın bakanlığı döneminde dahi akaryakıt israfını önlemek için hassas davrandığını ve şahsi ziyaretlerinde ticari taksi kullandığını belirten Bekin, görev süresi dolmuş siyasetçiler ve bürokratlara sağlanan bu imkânlara ilişkin kanun ve yönetmeliklerin yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

PARTİ GÖREVLİLERİ DE FAYDALANIYOR MU?

Bekin, İçişleri Bakanı'na sunduğu önergede, görev süresi dolmuş ve emekli olmuş bakan, milletvekili ve üst düzey bürokratlara sağlanan makam aracı, şoför ve yakın koruma tahsisinin, siyasi partilerde görev alan kişilere de aynı şekilde sağlanıp sağlanmadığını sordu. Bu uygulamanın mevzuata uygun olup olmadığının açıklanmasını isteyen Bekin, yakın koruma tahsisi yapılan siyasi parti görevlilerinin hangi görevlerde bulunduğunun kamuoyuna duyurulmasını talep etti. Ayrıca, herhangi bir terör tehdidi veya can güvenliği riski olmamasına rağmen koruma verilen eski bakan, milletvekili ve bürokrat sayısının açıklanmasını istedi. Bakanlığa, bu kişiler için görevlendirilen yakın koruma personeli sayısı ve bu hizmetler için yıllık bütçeden ayrılan kaynak miktarı soruldu. Bekin, kamuya yük oluşturan bu uygulamaların kaldırılması için bir çalışma yapılıp yapılmadığının da yanıtlanmasını istedi. Son olarak, terör tehdidi veya can güvenliği riski nedeniyle koruma sağlanan kişilerin durumlarının belirli aralıklarla yeniden değerlendirilip değerlendirilmediğini de sordu.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş