Dünya

Estonya: Rusya'nın hava sahası ihlali 'eşi görülmemiş bir küstahlık'

Estonya, Rusya'nın üç savaş uçağının hava sahasını 12 dakika boyunca ihlal etmesinin ardından Rusya'yı protesto etti. Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, bu durumu 'eşi görülmemiş bir küstahlık' olarak nitelendirdi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Estonya: Rusya'nın hava sahası ihlali 'eşi görülmemiş bir küstahlık'

Estonya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'ya ait üç savaş uçağının hava sahasını ihlal ettiğini duyurdu. İhlal, Finlandiya Körfezi üzerinde gerçekleşti ve Rus uçakları 12 dakika boyunca Estonya hava sahasında kaldı.

PROTESTO NOTASI

Estonya, hava sahasının ihlal edilmesi üzerine Rusya'nın Tallinn'deki maslahatgüzarını bakanlığa çağırarak protesto notası verdi. Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Rusya'nın bu yıl Estonya hava sahasını 4 kez ihlal ettiğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. Tsahkna, üç savaş uçağının hava sahasına girmesini ise 'eşi görülmemiş bir küstahlık' olarak nitelendirdi.

RUSYA'NIN ARTIYOR SALDIRGANLIĞI

Tsahkna, Rusya'nın sınırları giderek daha fazla zorlamasının ve artan saldırganlığının, siyasi ve ekonomik baskının artırılmasıyla karşılanması gerektiğini vurguladı. Estonya Savunma Kuvvetleri de hava sahası ihlalini doğruladı.

Bu Yazıyı Paylaş