Eğitim

EUA konferansı İstanbul'da başladı: Üniversiteler için yeni iş birliği yolları aranıyor

İstanbul'da başlayan Avrupa Üniversiteler Birliği Konferansı, üniversiteler arası iş birliğini güçlendirmek ve yeni stratejiler geliştirmek amacıyla bir araya getiriyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
EUA konferansı İstanbul'da başladı: Üniversiteler için yeni iş birliği yolları aranıyor

İstanbul'da, Avrupa Üniversiteler Birliği’nin Yıllık Konferansı, ilk kez Türkiye’de düzenleniyor. Bu yıl 29’uncusu gerçekleştirilen konferans, Yeditepe Üniversitesi ev sahipliğinde yapılıyor. Konferansa, 41 ülkeden 260 kurumdan rektörler, üniversite yöneticileri ve uzmanların yer aldığı yaklaşık 500 katılımcı katılıyor.

EUA konferansı İstanbul\

ÜNİVERSİTELERİN GELECEĞİ ELE ALINIYOR

‘Değişen Bağlamlarda Üniversiteler Arası İş Birliği’ ana temasıyla iki gün sürecek olan etkinlikte, yükseköğretimle ilgili çeşitli başlıklar ele alınıyor. Avrupa üniversitelerinin izleyeceği yol haritası, değişen küresel koşullara uyum stratejileri ve üniversite-sanayi iş birlikleri gibi konular tartışılıyor. Konferans ayrıca, Avrupa Birliği’nin yükseköğretime yönelik yeni fon ve destek programlarını da kapsıyor.

EUA konferansı İstanbul\

ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR

Avrupa Üniversiteler Birliği Başkanı Josep Maria Garrell, üniversitelerin temel rolünün eğitimli bireyler yetiştirmek olduğunu vurguladı. Garrell, üniversitelerin karşılaştığı zorlukların da fırsata dönüştürülebileceğini ifade etti. Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman ise, üniversiteler arası iş birliğinin artık vazgeçilmez olduğunu belirterek, stratejik iş birliklerinin topluma katkıyı artıracağını kaydetti.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş