Gündem

Eyüpsultan'da dere taştı, mahalle sular altında kaldı

Eyüpsultan Pirinççi Mahallesi'nde şiddetli yağışlar sonucu dere taştı, ev ve iş yerlerini su bastı. Cumhuriyet Caddesi'nde oluşan çökme ulaşımı aksatırken, ekipler çalışmalarını sürdürüyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Eyüpsultan'da dere taştı, mahalle sular altında kaldı

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesindeki Pirinççi Mahallesi, şiddetli yağışların ardından büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Mahalleden geçen dere, sağanak yağışın etkisiyle taştı ve sular kısa sürede yerleşim alanına kadar ulaştı.

Eyüpsultan\

Evler ve iş yerleri sulara gömüldü

Taşan dere suları, mahalledeki birçok evin ve iş yerinin içine kadar girerek büyük çapta hasara yol açtı. Sel sularının çekilmesinin ardından ortaya çıkan manzara, yaşanan felaketin boyutunu gözler önüne serdi. Bölge sakinleri, ani gelişen sel karşısında büyük bir şok yaşadı.

Eyüpsultan\

Ulaşım aksadı, ekipler çalışıyor

Sel sularının yarattığı bir diğer önemli sorun ise ulaşımda yaşandı. Pirinççi Mahallesi'ni Arnavutköy Boğazköy Mahallesi'ne bağlayan ve yoğun kullanılan Cumhuriyet Caddesi'nde de sel suları nedeniyle çökme meydana geldi. Bu durum, bölgedeki trafik akışını olumsuz etkiledi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda belediye, İSKİ ve emniyet ekibi sevk edildi. Ekipler, mahallede tahliye ve yol onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Eyüpsultan\Eyüpsultan\

Bu Yazıyı Paylaş