Fatih Erbakan'dan Mehmet Şimşek'e enflasyon eleştirisi: Hepsi 0,4 puan için mi?
Fatih Erbakan, enflasyonun 0,4 puan düşüşünü eleştirerek, bu durumun ağır sonuçlar doğurduğunu vurguladı ve hükümetin politikalarını sorguladı.

(ANKARA) - Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yıllık enflasyondaki 0,4 puanlık düşüş üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sert bir tepki gösterdi.

ENFLASYON RAKAMLARI TARTIŞILIYOR
Erbakan, yaptığı açıklamada, “Ödediğimiz ağır bedel, sıkılan kemerler, artan iflaslar, faize giden milyar dolarlar, kapanan iş yerleri, işsiz kalan insanlar… Hepsi sıfır nokta dört için mi?” ifadelerini kullandı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) temmuz ayı enflasyonu aylık yüzde 1,78, yıllık ise yüzde 31,75 olarak belirttiği bir dönemde bu tepkilerin gelmesi oldukça dikkat çekti.
YANLIŞ POLİTİKALARIN SONUCU
Erbakan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Zor olmadı mı Sayın Mehmet Şimşek? Açıklamanıza göre, yıllık enflasyon 0,4 puan düşmüş; yazıyla, sıfır nokta dört. Zor olmadı mı? Hem de TÜİK’in desteğine rağmen” dedi. Ayrıca, “AK Parti iktidarı sebep; faiz, enflasyon ve iflas sonuçtur.” diyerek mevcut ekonomik politikaları eleştirdi.
Bakmadan Geçme
Yılmaz: Enflasyonda tek haneli hedef sürüyor
Kamu-Sen: Biriken alım gücü kayıpları için ek zam istiyoruz
Arıkan: Enflasyon ve fon sepetini açıklayın
Ekimde yıllık fiyat artışı konut grubunda yüzde 40,24 oldu
Yılmaz: Enflasyon ekimde %2,58 arttı
Kadirli'de yurttaşlar TÜİK'in enflasyon verilerine tepki gösterdi
