Spor

Fenerbahçe'den taraftara büyük özür: Penaltı kararı maçı kaybettirdi, VAR'da art niyet var!

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Torunoğulları, Konyaspor maçında penaltı kararına sert tepki göstererek VAR'da art niyet olduğunu savundu. Ayrıca Galatasaray derbisi için VAR odasına temsilci talebinde bulunduklarını açıkladı.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Fenerbahçe'den taraftara büyük özür: Penaltı kararı maçı kaybettirdi, VAR'da art niyet var!

Türkiye Kupası çeyrek finalinde TÜMOSAN Konyaspor'a elenen Fenerbahçe'de Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Torunoğulları, maç sonu açıklamalarda bulundu. Torunoğulları, öncelikle camiadan ve taraftarlardan özür dileyerek, oyunun büyük bölümünün kendilerinde olmasına rağmen pozisyonları değerlendiremediklerini ve bir penaltı kararıyla maçı kaybettiklerini belirtti. Konyaspor'u tebrik eden Torunoğulları, bu sonucun kendileri için üzücü bir gece olduğunu ifade etti.

VAR KARARINA SERT TEPKİ: ARTIK ART NİYET DÜŞÜNÜYORUZ

Hakemin verdiği penaltı kararına büyük tepki gösteren Ertan Torunoğulları, "Acaba bizim lehimizde olsaydı aynı pozisyon, VAR devreye girer miydi?" sorusunu yöneltti. Lig boyunca birçok maçta benzer pozisyonlarda puan kaybettiklerini hatırlatan Torunoğulları, VAR'ın kendi maçlarına geldiğinde aynı hızda çalışmadığını dile getirdi. Bu durumun art niyet taşıdığını düşündüğünü belirten Torunoğulları, "Bizim lehimizde olsaydı bu penaltı verilir miydi, hakem çağrılır mıydı?" diyerek VAR sisteminin işleyişini sorguladı.

DERBİ İÇİN VAR ODASINA TEMSİLCİ TALEBİ

Galatasaray derbisi öncesinde VAR odasına temsilci bulundurmak için resmi başvuruda bulunduklarını açıklayan Torunoğulları, federasyona yazdıkları yazıda iki kulübün de temsilcilerinin VAR'daki konuşmaları ve görüntüleri izlemesi talebinde bulunduklarını aktardı. VAR'da temsilci göndermek için iki kulübün de kabul etmesi gerektiğini belirten Torunoğulları, federasyondan gelecek cevabı beklediklerini söyledi. Torunoğulları, hakemin sahada hata yapabileceğini ancak VAR'ın hata yapamayacağını vurgulayarak, federasyon başkanına Fenerbahçe maçlarındaki hakem ve VAR diyaloglarını inceleme çağrısında bulundu. Hakemlere verilecek cezaların şampiyonluk kaybedildikten sonra bir anlamı olmadığını belirten Torunoğulları, Türk futbolunun marka değerinin bu tür hatalar nedeniyle düştüğünü savundu.

Bu Yazıyı Paylaş