Spor

Fenerbahçe Opet Galatasaray’ı geçti: Şampiyonluk geldi

Fenerbahçe, Galatasaray'ı yenerek Kadınlar Basketbol Ligi'nde namağlup şampiyon oldu. Bu, sarı-lacivertlilerin 20. şampiyonluğuydu.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Fenerbahçe Opet Galatasaray’ı geçti: Şampiyonluk geldi

Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off finalinde Fenerbahçe Opet, ezeli rakibi Galatasaray Çağdaş Faktoring’i deplasmanda 87-76 mağlup ederek seriyi 3-0 kazandı ve 2025-2026 sezonunun şampiyonu oldu. Sarı-lacivertli ekip, bu zaferle lig tarihindeki 20. kupasını müzesine götürdü.


MAÇA DENGELİ BAŞLANGIÇ

Karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takım da hücumda ritim bulmakta zorlandı. Fenerbahçe Opet, Olcay Çakır Turgut’un serbest atışlarıyla skor üstünlüğünü ele geçirirken ilk çeyreği 22-17 önde tamamladı.

İkinci periyotta tempoyu artıran sarı-lacivertliler, Sevgi Uzun’un üç sayılık basketiyle farkı çift hanelere çıkardı. Galatasaray, Johannes’in sayılarıyla oyuna tutunmaya çalışsa da Fenerbahçe soyunma odasına 45-40 üstün girdi.


FENERBAHÇE FARKI AÇTI, ŞAMPİYONLUĞU KAPTI

İkinci yarıya etkili başlayan Fenerbahçe Opet, yakaladığı 14 sayılık seriyle farkı hızla açtı ve üçüncü çeyreği 69-53 önde geçti. Son periyotta da kontrolü elden bırakmayan sarı-lacivertliler, mücadeleyi 87-76 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe Opet, final serisini kayıpsız tamamlayarak sezonu zirvede bitirdi ve Türk basketbol tarihindeki güçlü konumunu bir kez daha pekiştirdi.

Bu Yazıyı Paylaş