Asayiş

Ferdi Zeyrek davasında adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasakları kaldırıldı

Ferdi Zeyrek davasında tutuksuz yargılanan sanıkların adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasakları kaldırıldı. Duruşma ek bilirkişi raporu beklenerek ertelendi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Ferdi Zeyrek davasında adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasakları kaldırıldı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in evinin havuzunda elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesine ilişkin devam eden davanın ikinci duruşmasında, tutuksuz yargılanan 10 sanığın adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasakları kaldırıldı.

DURUŞMA ERTELEDİ

Mahkeme heyeti, ek bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Ferdi Zeyrek, 6 Haziran akşamında elektrik akımına kapılarak yaralanmış ve tedavi gördüğü hastanede 9 Haziran’da yaşamını yitirmişti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında havuzun suyu boşaltıldı ve çevresi güvenlik çitleriyle çevrildi.

SORUŞTURMA DERİNLENİYOR

Soruşturma sürecinde havuz motorunun iç dizaynına yönelik ek bilirkişi raporu talep edildi. İlk tespitlere göre, havuz motoru ve elektrik tesisatında montaj hatası bulunduğu belirlendi. Ferdi Zeyrek'in eşi ve kızı, olayla ilgili şikayetçi olarak ifade verdi. Soruşturma kapsamında 3 şüpheli tutuklandı ve 10 kişi hakkında hapis cezası talep edildi. 9 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildi. Davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıkların tahliyesine karar verilmişti. İkinci duruşmada ise tanıkların ifadeleri alındı ve mahkeme heyeti, ek bilirkişi raporunun beklenmesine hükmetti. Duruşma, 20 Mayıs’a ertelendi.

Bu Yazıyı Paylaş