Ferdi Zeyrek Vefatının Birinci Yılında Kabri Başında Anıldı
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, trajik vefatının birinci yıl dönümünde Çatal Mezarlığı’ndaki kabri başında dualarla anıldı.

Geçtiğimiz yıl evindeki elektrik akımına kapılarak genç yaşta hayatını kaybeden Zeyrek’in mezarı, sabahın erken saatlerinden itibaren onu unutmayan Manisalılar ve sevenleriyle dolup taştı. Görev süresi kısa sürse de vatandaşla kurduğu samimi bağla kentte derin izler bırakan Zeyrek, dualarla yad edildi.
Hüzünlü Yıl Dönümü: "Gönüllerde Hem Acı Bıraktı Hem de İz"
6 Haziran akşamı Yunusemre ilçesindeki evinde havuz makine dairesindeki arızayı kontrol etmek isterken elektrik akımına kapılan ve kaldırıldığı hastanede 9 Haziran'da yaşam mücadelesini kaybeden Ferdi Zeyrek'in yokluğu, Manisa'da hâlâ ilk günkü gibi hissediliyor. Anma törenine katılan vatandaşlar, Zeyrek ile olan anılarını ve hissettikleri derin acıyı ANKA Haber Ajansı’na anlattı.
Zeyrek'i çocukluğundan beri tanıdığını belirten Kemal Aldanmaz, Manisa dolmuşlarında yazan bir söze dikkat çekerek halktaki karşılığını özetledi:
"Manisa çok büyük bir değerini kaybetti. Yolda gördüğü zaman sarılır, 'Abim nasılsın?' diye sorardı. Şimdi Manisa dolmuşlarında 'Bu şehir bir kişi miydi, kaybettik bu şehir bomboş kaldı' yazıyor. Buradan ne kadar değerli olduğunu anlayabilirsiniz. Çocukla çocuk olur, düğünde eğlenirdi ama iş zamanı sorumluluğunu en iyi bilen insandı. Verdiği sözü kesinlikle unutmazdı."

"15 Aylık Süre Rüya Gibi Geçti"
Zeyrek ile 44 yıllık geçmişi olan çocukluk arkadaşı Özgür Gürşin ise onun halktan kopmayan yapayansız tavrına vurgu yaptı:
"Aynı sokakta büyüdük. Kalbi insan sevgisiyle dolu, Atatürkçü, laik ve modern bir insandı. Halktan bir insandı, hiçbir zaman şımarmadı. Bu yapmacık tavırlarla olacak bir iş değil; 'Hadi ben halkla kaynaşayım' diyerek başaramazsınız, o kişiliğiyle başardı. Gönüllerde hem acı bıraktı hem de iz bıraktı."
Zeyrek’in siyaset üstü bir figür olduğunu belirten Kütahyalı Metin Sarıdoğan ise, "Manisalı olmamama rağmen kendisini bu kadar sevdiren bir insandı. 15 aylık bir sürede başkanlık yaptı ama o dönem rüya gibi geçti. Bir daha Manisa böyle bir insanla karşılaşır mı, zor" ifadeleriyle üzüntüsünü dile getirdi.
Gölmarmara ilçesinden anma için gelen Mine Akay da, Zeyrek'in tebessümüyle insanları fethettiğini belirterek, "O sevgiyi insanlara dağıttı, şimdi dağıttığı sevgiyi topluyor" dedi. Kabri gün boyu ziyaretçi akınına uğrayan Ferdi Zeyrek, ardında gözü yaşlı bir kent ve dürüst belediyecilik mirası bıraktı.
Bakmadan Geçme
Manisa'da uyuşturucu operasyonlarında 86 bin 654 hap ele geçirildi
Manisa'daki akü fabrikasında yangın kontrol altına alındı
Manisa'da uyuşturucu operasyonunda 225 bin 960 sentetik ecza ele geçirildi
Manisa'daki otobüs kazasında can kaybı 12'ye ulaştı
Yeşilçam'dan Acı Kayıp: Usta Sanatçı Nihat Ziyalan Hayatını Kaybetti!
Kaplıca yolculuğu faciayla bitti: 11 ölü, 27 yaralı
