Fethiye'de Cengizhan Şimşek, başpehlivanlıkta altın kemeri kazandı
Fethiye'de düzenlenen Mustafa Kiremitli Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Cengizhan Şimşek, finalde İsmail Balaban'ı yeneerek başpehlivanlık unvanını kazandı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 4. kez düzenlenen Mustafa Kiremitli Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde büyük bir heyecan yaşandı. Finalde İsmail Balaban'ı mağlup eden Cengizhan Şimşek, başpehlivanlık unvanını elde ederek altın kemerin sahibi oldu.

YOĞUN KATILIMLA DÜZENLENDİ
Karaçulha Futbol Sahası'nda gerçekleştirilen güreşlere Türkiye'nin dört bir yanından 550 sporcu katıldı. Gün boyunca süren mücadeleler izleyicilere unutulmaz anlar yaşatırken, Cengizhan Şimşek ve İsmail Balaban arasındaki final maçı büyük bir çekişmeye sahne oldu. Şimşek, zorlu geçen müsabakayı kazanarak başpehlivanlık unvanını elde etti.

AĞALIK İHALESİ GERÇEKLEŞTİ
Güreşlerde bir diğer dikkat çeken olay ise gelecek yılın ağalık ihalesinin yapılmasıydı. Eski belediye başkanlarından Mustafa Kiremitli'nin torunu Batuhan Kiremitli, 10 milyon 48 bin TL'lik teklifiyle ağalık ihalesini kazanarak güreş ağası seçildi. Kiremitli, bu başarıyla birlikte ağalığı üst üste üçüncü kez kazanarak altın kemerin daimi sahibi olma hakkını elde etti. Türk ata sporu yağlı güreşin bu önemli organizasyonu, yoğun ilgi ve katılımla başarıyla tamamlandı.
Bakmadan Geçme
Pasinler karakucak güreşlerinde Kenan Gör başpehlivan oldu
Orhan Okulu 7. kez Elmalı altın kemerini kazandı
Tortum'da 136'ncı güreşlerin başpehlivanı Fatih Yaşarlı oldu
Başpehlivan Şaban Yılmaz, ikinci kez gözaltına alındı
Burhaniye-Kızıklı yağlı pehlivan güreşlerinde şampiyon Erkan Taş oldu
Dağköy yağlı güreşlerinde tansiyon yükseldi: Kavgalı yarı final
