Asayiş

FETÖ operasyonlarında şok gelişme: 69 kişi tutuklandı!

İçişleri Bakanlığı, 26 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 90 şüpheli yakaladığını ve bunlardan 69'unun tutuklandığını duyurdu. Şüphelilerin örgütün eğitim ve mahrem yapılanmalarında yer aldığı belirlendi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
FETÖ operasyonlarında şok gelişme: 69 kişi tutuklandı!

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasına göre, son 2 haftada 26 ilde FETÖ terör örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda önemli bir başarı elde edildi. Operasyonlar sonucunda toplam 90 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 69'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ operasyonlarında şok gelişme: 69 kişi tutuklandı! 1

ÖRGÜTÜN İÇ YAPIYLA BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKTI

Bakanlığın sosyal medya hesabından duyurulan bilgilere göre, yakalanan şüphelilerin FETÖ'nün 'Eğitim yapılanması' ve 'Mahrem yapılanmaları' içinde aktif rol aldıkları tespit edildi. Ayrıca, örgütün iletişim ağı olan ByLock'u kullandıkları, ankesörlü telefonlar aracılığıyla iletişim kurdukları ve sanal medya platformlarında örgüt propagandası yaptıkları belirlendi. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile İstihbarat Başkanlıkları ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda, 26 ildeki emniyet müdürlüklerince titizlikle yürütüldü.

HAKLARINDA KESİNLEŞMİŞ CEZALARI OLANLAR DA VARDI

Operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler arasında, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve arananlar da yer aldı. Tutuklanan 69 kişinin yanı sıra, 16 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı. Geri kalan şüphelilerle ilgili işlemler ise halen devam etmekte olup, soruşturmanın kapsamının genişleyebileceği belirtiliyor.

Bu Yazıyı Paylaş