FETÖ operasyonunda 10 yıldır aranan şüpheli Üsküdar'da yakalandı
İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda, 10 yıldır aranan B.G. Üsküdar'da yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul'da, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Terörle Mücadele (TEM) ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirdi.

10 YILDIR ARANIYORDU
Bu operasyonda, 10 yıldır aranan ve arananlar listesinde sarı kategoride yer alan B.G. Üsküdar'da yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yürütülen çalışmalarda, B.G.'nin geçmişte TSK yapılanması içinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın mahrem yapılanmasında 'müdür' pozisyonunda olduğu belirlendi.

GİZLİ HAYAT VE KİMLİK DEĞİŞİKLİĞİ
B.G.'nin, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan aranma kaydının bulunduğu öğrenildi. Ayrıca, örgütün kripto haberleşme programı ByLock'u kullandığı, Bank Asya'da hesap artışı olduğu ve yurt dışı yapılanmasında kaydının bulunduğu tespit edildi. Üsküdar'da saklandığı adrese düzenlenen operasyonda, B.G. yakalanarak gözaltına alındı. Farklı bir kimlikle kira sözleşmesi yaptığı ve abonelikleri başkaları adına açtırdığı belirlendi. Operasyon sırasında, kendini gizlemek için çok sayıda kep, bere ve gözlük bulundurması dikkat çekti. Gözaltına alınan B.G., işlemleri için emniyete götürüldü.

Bakmadan Geçme
34 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 100 gözaltı
32 ilde FETÖ operasyonu: 41 tutuklama
Miadı geçmiş ilaçları yeniden satan 22 şüpheli gözaltında
11 ildeki siber suç operasyonlarında 86 tutuklama
Tarihi geçmiş kanser ilaçlarına operasyon
Londra'da Filistin'e destek gösterisine polis müdahalesi: 325 gözaltı
