Fetö'ye kaynak aktaran 'maydonoz döner' sanıklarına 25 yıl hapis şoku!
FETÖ'ye finansal destek sağladığı iddia edilen 'Maydonoz Döner' işletmesiyle ilgili soruşturmada, 9 sanık hakkında 25'er yıl ağır hapis cezası istendi. Örgütün mali gücünü artırdıkları belirtildi.

Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nun titizlikle hazırladığı iddianame, FETÖ terör örgütünün ülke içindeki faaliyetlerini yeniden canlandırma çabalarını ve sürdürdüğü uzun soluklu gizlilik stratejisini gözler önüne serdi.
FETÖ'NÜN KANAAL İRTİBATLARI ORTAYA ÇIKTI
İddianamede, 'Maydonoz Döner' adı altında faaliyet gösteren işletmenin, Türkiye genelindeki şubeleri aracılığıyla FETÖ'ye ciddi finansal kaynak sağladığı ve örgüt mensuplarına iş imkanları sunarak dolaylı yoldan maddi destek sağladığına dair çarpıcı iddialar yer aldı. Bu işletmenin, örgütün finansal ağının önemli bir parçası haline geldiği belirtildi.
ANKARA'DAKİ ŞÜPHELİ ORTAKLIKLAR
Soruşturma kapsamında, şüphelilerin Ankara'nın çeşitli ilçelerinde bulunan 'Maydonoz Döner' şubelerine hem resmi hem de gayriresmi ortaklıklar kurarak örgütün mali gücünü artırdıkları ortaya konuldu. Bu yapılanmanın, örgütün yeniden yapılanma ve faaliyetlerini sürdürme kapasitesini beslediği vurgulandı. İddianamede adı geçen Ahmet Mutlu Köylü, Bahadır Tatlıbaş, Cevat Dalli, Ebubekir Torun, Emrah Ak, Huzur Özer, Mustafa Sayın, Mustafa Yavuz Özmen ve Tahsin Özbay isimli şüpheliler hakkında, terör örgütüne finansman sağlamak ve üye olmak suçlarından 25 yıl ağır hapis cezası talep edildi.
Bakmadan Geçme
Ankara'da FETÖ operasyonunda 7 kişi tutuklandı
İzmir'de FETÖ yapılanmasına yönelik operasyonda 21 gözaltı
Ankara'da FETÖ soruşturmasında 3 kişi gözaltına alındı
FETÖ'nün kamu mahrem izdivaç yapılanmasına operasyon düzenlendi
Kurtlar Vadisi Pusu'ya FETÖ İncelemesi
FETÖ'ye yönelik 15 ilde operasyon: 26 kişi gözaltında
