Gündem

Feyzullah Aktürk, karakucak güreşinde dünya şampiyonu oldu

Kahramanmaraşta düzenlenen 1. Dünya Karakucak Güreş Şampiyonasında Türk güreşçi Feyzullah Aktürk başpehlivan oldu. Türkiye, takım halinde de şampiyonluğa ulaştı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Feyzullah Aktürk, karakucak güreşinde dünya şampiyonu oldu

Kahramanmaraşta düzenlenen 1. Dünya Karakucak Güreş Şampiyonasında Türkiyeden Feyzullah Aktürk, başpehlivanlık unvanını kazanarak tarihe geçti. 16 ülkeden 107 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada Türkiye, hem bireysel hem de takım olarak zirveye yerleşti.

ATA SPORUNDA TARİHİ ZAFER

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen organizasyon, er meydanında nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Türk güreşçiler, 9 sıklette ter dökerken, 107 sporcu arasında en çok madalyayı topladı. Şampiyonanın finalinde Feyzullah Aktürk, İranlı rakibi Mostafa Masoud Najafi Kalateheiyi yenerek ilk dünya karakucak başpehlivanı unvanını elde etti. Bu zaferle birlikte Türkiye, 90 puanla şampiyon ülke olmayı başardı.

BAŞPEHLİVAN AKTÜRKTEN GURUR DOLU SÖZLER

İlk Dünya Karakucak Başpehlivanı Feyzullah Aktürk, bu tarihi başarıyı Kahramanmaraşta elde etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Aktürk, "Milli takımın kapılarının bana Kahramanmaraşta açıldığı bu şehirde, ilk dünya şampiyonluğunu kazanmak benim için ayrı bir anlam taşıyor. Ülkemizin İstiklal Marşını bu platformda dinlettiğimiz için gururluyuz" dedi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel de, ata sporunun ana vatanında böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, tüm sporcuları ve emeği geçenleri tebrik etti.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş