Spor
Yayınlanma : 14 Haziran 2026 16:08

FIFA’dan Türk Kulüplerine Transfer Yasağı Kararı

FIFA’dan Türk Kulüplerine Transfer Yasağı Kararı
FIFA, Kayserispor, Antalyaspor ve Ankaragücü’ne transfer yasağı verdi. Antalyaspor ve Kayserispor’a 3 dönem yasak uygulanırken, Ankaragücü mevcut yükümlülüklerini yerine getirene kadar transfer yapamayacak.

FIFA, Türkiye’den üç kulübe transfer yasağı uyguladı. Karar kapsamında Kayserispor, Antalyaspor ve MKE Ankaragücü yaptırıma tabi tutuldu.

Yasak Süreleri Açıklandı

FIFA’nın resmi açıklamasına göre:

  • Kayserispor: 3 transfer dönemi yasağı
  • Antalyaspor: 3 transfer dönemi yasağı
  • Ankaragücü: Mevcut yükümlülükler yerine getirilene kadar transfer yasağı

Kararın FIFA’nın resmi kayıtlarına dayandığı belirtildi.

Kararın Gerekçesi

Yasağın, kulüplerin finansal ve sözleşmesel yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle uygulandığı değerlendiriliyor. Kulüplerin önümüzdeki süreçte itiraz ve ödeme planı seçeneklerini değerlendirmesi bekleniyor.

Süper Lig’de Etkileri

Transfer yasağı kararı, üç kulübün kadro planlamasını doğrudan etkileyecek. Özellikle yeni sezon hazırlıkları sürecinde kadro derinliği ve transfer stratejilerinde değişiklik yapılması gündeme gelebilir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.