Fikret Artan'dan Erdoğan'a fon krizi çağrısı: Yönetim değişmeli
Zafer Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Fikret Artan, fon krizine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yöneticilerin görevden alınması ve sorumluların cezalandırılması çağrısında bulundu.

(ANKARA)- Zafer Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Fikret Artan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a fon krizine dair önemli bir çağrıda bulundu. Artan, ilgili kurumların yöneticilerinin derhal görevden alınmasını ve sorumlular hakkında işlem yapılmasını talep etti.
Borsa İstanbul güvenli hale getirilmeli
Artan, “Borsa İstanbul, Türk ve yabancı yatırımcılar için güvenli hale getirilsin” diyerek, krizin şeffaf ve etkin bir biçimde çözülememesi durumunda bankacılık sektörüne de yansıyabileceği uyarısında bulundu. Ekonomik sorunların son yedi yıldır vatandaşları etkilediğini vurgulayan Artan, sermaye piyasalarının sağlıklı ve istikrarlı olmasının kalkınma için hayati olduğunu belirtti.
Kurumlar hakkında işlem yapılmalı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın özel kalemiyle Katılımevim'in sahibi arasındaki ilişki hakkında kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapılmasını isteyen Artan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in manipülasyondan haberdar olduğunu öne sürdü. Artan, “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın özel kalemi ve Katılımevim’in sahibi şahıs ile olan ilişkisi hakkında kamuoyunu tatmin edici açıklama yapılmasını talep ediyoruz” dedi. Ayrıca, SPK, BDDK, DDK, Takasbank ve MKK yönetimlerinin derhal görevden alınması gerektiğini de ifade etti. Artan, borsada manipülasyonun devam ettiğini ve bunun çözümü için hızlı adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi. “Sayın Cumhurbaşkanı, dün TBMM Plan-Bütçe Komisyonunda SPK Başkan Yardımcısı aslında itiraf etmiş, tutanakları okuyun lütfen. Borsada manipülasyon hala devam ediyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Bakmadan Geçme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fon Krizi Açıklaması: "Süreci Kontrol Altına Aldık!"
Özel'den çerçeve yasaya eleştiri: 'Dalı budağı ne olacak?
Yeni Yol Partisi'nin fon krizi önergesi reddedildi
Murat Emir: Fon krizinde gerçek sorumlu Erdoğan'dır
İYİ Partili Usta: Fon düzenlemesi Ziraat GYO pozisyonlarını mı koruyor?
19 Ay Sonra İlk Savunma: Ekrem İmamoğlu Silivri'de Hakim Karşısında
