Fransa, AB'den ortak yanıt talep ediyor
Fransa, ABD'nin gümrük vergileri artışına karşı Avrupa Birliği'nin ortak bir yanıt vermesi gerektiğini ifade etti.

Fransa, ABD Başkanı Donald Trump’ın küresel tarifeleri artırma kararına karşı Avrupa Birliği’nin ortak bir yanıt vermesini istedi.
FRANSA'DAN AÇIKLAMA
Fransa Ticaret Bakanı Nicolas Forissier, dün İngiliz basınına yaptığı açıklamada, Paris'in ABD Yüksek Mahkemesi'nin ticaret ortaklarına uyguladığı mevcut gümrük vergilerinin çoğunun yasa dışı olduğuna karar vermesinin ardından Trump'ın gümrük vergilerini artırma kararına karşı Avrupa Birliği’ndeki muhatapları ve Avrupa Komisyonu ile görüşmelerde bulunduğunu bildirdi.
AB'NİN CEVAP VERME GÜCÜ VAR
Forissier, Avrupa Birliği’nin, ABD'nin son gümrük vergisi hamlesine karşılık verecek araçlara sahip olduğunu vurguladı. Bu durum, AB'nin ticaret politikaları açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.
Bakmadan Geçme
Oktay: 70 yıldır aynı şeyleri konuşmanın anlamı yok
Bahçeli: Avrupa Türkiye'ye talimat veremez
Oktay: Avrupa, Türkiye'yi stratejik ortak görmeli
Fransa'da Sarı Yelekliler eylemlerinde 1314 kişi gözaltına alındı
Fransa Kaynıyor! Hayat Pahalılığı Protestolarında 1300'ü Aşkın Gözaltı, 53 Polis Yaralı
Fransa'da hayat pahalılığına karşı protestolar devam ediyor
