Spor

Fransız Basınından İddia: Fenerbahçe ve Guendouzi'ye UEFA Soruşturması!

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi play-off rövanşında Lyon'u elemesinin ardından maç sonu yaşanan gerilim disipline taşıyor. Fransız basını, Matteo Guendouzi ve antrenör Antonio Ferreira'ya ceza gelebileceğini iddia etti.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
Fransız Basınından İddia: Fenerbahçe ve Guendouzi'ye UEFA Soruşturması!

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında deplasmanda Lyon’u 2-1 mağlup ederek adını Devler Ligi'ne yazdıran Fenerbahçe, tarihi bir başarı elde ederken maç sonu yaşanan olaylar gündeme oturdu. Fransız basınından yükselen iddialara göre, karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte sahada ve tribünlerde yaşanan gerginlik UEFA Disiplin Kurulu'na taşınıyor.

Guendouzi'ye 1 ila 3 Maç Ceza İhtimali

Ünlü Fransız spor gazetesi L'Equipe'in haberine göre, maç boyunca Lyon taraftarlarının hakaretlerine maruz kalan Fenerbahçeli futbolcu Matteo Guendouzi, son düdüğün ardından tribünlere yöneldi. Eski takımının ezeli rakibi Marsilya lehine "Allez l'OM" tezahüratları yaptığı ve kışkırtıcı hareketlerde bulunduğu belirtilen oyuncu için UEFA Disiplin Yönetmeliği’nin 15. maddesinin işletilebileceği ifade edildi.

Eylemlerin "sportmenlik dışı hareket" ve "seyircileri kışkırtma" kapsamında değerlendirilmesi durumunda Guendouzi'nin 1 ila 3 maç arasında men cezası alabileceği öne sürüldü. Ayrıca yaşanan olaylar sebebiyle Fenerbahçe'ye de para cezası gelebileceği vurgulandı.

Lyon Antrenörü Ferreira da Soruşturma Listesinde

Gerginlik anında Guendouzi'ye doğru hamle yaptığı ve fiziksel müdahalede bulunduğu belirtilen Lyon Kaleci Antrenörü Antonio Ferreira da UEFA'nın inceleme listesine alındı. Olayın "saldırı" olarak değerlendirilmesi durumunda Ferreira'ya 3 maç, "ciddi saldırı" olarak ele alınması halinde ise 5 maça kadar men cezası verilebileceği kaydedildi. Antrenörün ayrıca Lyon kulübü tarafından da iç disiplin sürecine tabi tutulabileceği belirtiliyor.

Son Kararı UEFA Verecek

Maçın hakem ve gözlemci raporlarının yanı sıra yayıncı kuruluş görüntülerini de titizlikle inceleyen UEFA'nın, kısa süre içerisinde soruşturmayı resmen başlatması bekleniyor. Şu an için iki isim hakkında kesinleşmiş bir ceza kararı bulunmuyor.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş