Gündem

Futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı Davasında Ara Karar

Ümraniye'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı cinayeti davasında ara karar çıktı. Anadolu 27. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında ünlü isimlerin de yer aldığı sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
Futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı Davasında Ara Karar

İstanbul Ümraniye'de, yeşil sahalardan tanınan genç futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı'nın sokak ortasında uğradığı trajik silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin yürütülen yargılamada kritik bir aşama geride kaldı. Kamuoyunun yakından takip ettiği cinayet davasının ikinci duruşması, adli makamların yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi.

Sanıkların Tutukluluk Hallerine Devam Kararı

Anadolu 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün saat 11.00 itibarıyla başlayan celsede mahkeme heyeti, davanın seyrini etkileyecek ara kararını açıkladı. Toplanan deliller, mevcut şüphe odakları ve suçun niteliğini göz önünde bulunduran heyet; tutuklu sanıklar Aleyna Kalaycıoğlu, Alaattin Kadayıfçıoğlu, Hüseyin Can Avcı, Mustafa Rece, Metin Kadayıfçıoğlu ve Ahmet Özkoç'un tahliye taleplerini reddederek tutukluluk hallerinin devamına yasal olarak hükmetti. Bir sonraki duruşma ise dosyadaki eksik hususların giderilmesi amacıyla 7 Ekim tarihine ertelendi.

Müebbet Hapis İstemi ve İzzet Yıldızhan Detayı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen titiz soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, sanıklar için talep edilen cezalar davanın ciddiyetini ortaya koyuyor. İddianame doğrultusunda, cinayetin asli failleri ve azmettiricileri olmakla suçlanan Alaattin Kadayıfçıoğlu ve Aleyna Kalaycıoğlu hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Öte yandan, davanın dikkat çeken bir diğer sanığı olan ünlü türkücü İzzet Yıldızhan hakkında ise suçla bağlantılı eylemleri gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

SEGBİS Üzerinden Çapraz Sorgu Katılımı

Bugünkü kritik duruşmada tutuklu sanıkların yanı sıra tutuksuz yargılanan Zuhal Kalaycıoğlu ve Bilal Kadayıfçıoğlu ile taraf avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu. Hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanık İzzet Yıldızhan ise duruşma salonuna gelmeyerek, yargılamaya oturduğu bölgeden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla canlı olarak bağlandı ve savunma süreçlerine dahil oldu.

Bu Yazıyı Paylaş