Gündem

Gazeteci Oya Lale Arslan, tutuklandı

Gazeteci Oya Lale Arslan, sosyal medya ve YouTube'daki yayınları sebebiyle 'halkı yanıltıcı bilgi yayma' ve 'terör örgütü propagandası yapma' suçlarıyla tutuklandı.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Gazeteci Oya Lale Arslan, tutuklandı

(ANKARA) - Gazeteci Oya Lale Arslan, sosyal medya ve YouTube’daki içerikleri nedeniyle “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “terör örgütü propagandası yapma” suçlamalarıyla tutuklandı.

Soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Oya Lale Arslan hakkında yürütülen soruşturmayı duyurarak, sosyal medya ve YouTube'daki yayınlarının Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 217/A maddesi kapsamında değerlendirildiğini bildirdi. Bu kapsamda Arslan, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “terör örgütü propagandası yapma” suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

Gözaltı ve tutuklama süreci

Başsavcılığın talimatıyla gözaltına alınan Arslan’ın evinde yapılan aramada dijital materyallere el konuldu. İşlemleri tamamlanan Arslan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirildi ve ardından sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Başsavcılık, soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Bu Yazıyı Paylaş