Gündem

Gaziantep'te 626 operasyonda 167 terörist tutuklandı

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 2025 yılında gerçekleştirilen 626 operasyonda 167 terörist tutuklandığını ve asayiş olaylarında azalma yaşandığını duyurdu.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Gaziantep'te 626 operasyonda 167 terörist tutuklandı

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 2025 yılı içerisinde terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen 626 operasyonda 860 şüphelinin gözaltına alındığını ve bunlardan 167'sinin tutuklandığını açıkladı.

ASAYİŞ OLAYLARINDA AZALMA GÖRÜLÜYOR

Vali Çeber, Gaziantep Valiliği Güvenlik ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, ildeki asayiş olaylarının yanı sıra kamu yatırım projeleri hakkında da önemli bilgiler verdi. 2024 ve 2025 yıllarında asayiş olaylarında kasten öldürme ve tehdit gibi suçlarda gözle görülür bir azalma yaşandığını belirtti. Aydınlatma oranlarının da arttığını vurguladı.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE BAŞARILI SONUÇLAR

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında 1830 operasyon düzenlendiğini ifade eden Vali Çeber, toplamda 3 bin 225 gözaltı ve 2 bin 237 tutuklama yapıldığını açıkladı. Uyuşturucu madde ele geçirme miktarının ise 662 kilogram olduğunu belirtti. Düzensiz göçle mücadelede de önemli adımlar atıldığını ifade ederek, Gaziantep'te 329 bin 708 Suriyeli bulunduğunu söyledi.

Bu Yazıyı Paylaş