Gaziler Güvenpark'tan çıkarıldı
Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, gaziler ve şehit yakınlarının sabaha karşı Güvenpark'tan polis müdahalesiyle çıkarılmasına ve parkın bariyerlerle kapatılmasına tepki gösterdi. Akdoğan, bu uygulamanın akıl ve mantık dışı olduğunu belirtere

YENİ Parti Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, er gaziler ve şehit yakınlarının sabaha karşı Güvenpark'tan polis müdahalesiyle çıkarılmasını ve parkın bariyerlerle kapatılmasını sert bir dille eleştirdi. Akdoğan, devlet büyüklerinin şehit yakınlarını teselli ederken kullandığı "Çocukları Peygamber Efendimize komşu oldu" sözlerine atıfta bulunarak, aynı kişilerin şehit yakınlarının TBMM'ye komşu olmasına izin vermediğini savundu.
Şafak operasyonu ve tepkiler
Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelerek eşit özlük hakları talebiyle Güvenpark'ta oturma eylemi yapan er şehit aileleri ve er gazilere, eylemlerinin 38. gününde sabaha karşı polis müdahalesi yapıldı. Müdahale sonrası gaziler ve şehit aileleri Güvenpark'tan çıkarılarak Bilkent Gazi Uyum Evi'ne götürüldü. Güvenpark'ın polis bariyerleriyle kapatılması üzerine ANKA Haber Ajansı'na konuşan Milletvekili Akdoğan, bu durumu "akıl almaz" olarak nitelendirdi. Akdoğan, operasyonun polisin değil, talimatı verenlerin kabahati olduğunu vurgulayarak, parkın etrafına barikat çekilmesinin mantıksız olduğunu belirtti.
Hesap verecekler
Akdoğan, kimsenin keyfi olarak parklarda yatmak istemeyeceğini, bunun ardında bir dert ve mücadele olduğunu söyledi. Bu derdi anlamak yerine sabahın erken saatlerinde yapılan operasyonla şehit yakınlarını ve gazileri parktan uzaklaştırmanın ve tekrar girmelerini engellemek için bariyer çekmenin kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Milletvekili, "Bir daha hiç kimse şehidini uğurlamasın, hiç kimse gazi olup dert acı çekmesin" diyerek mücadele ettiklerini ancak iktidarın bu şekilde davrandığını ifade etti. Ankara'nın göbeğindeki bir parkın şehit yakınlarına ve gazilere kapatılmasından duyduğu büyük hicabı dile getiren Akdoğan, gözaltına alınmayan vatandaşların herhangi bir kurumun bahçesinde esir alınamayacağını belirterek, İncek'teki Gazi Rehabilitasyon Merkezi'nde esir alınmış durumda bulunan şehit yakınları ve gazilerin yanında olacağını söyledi.

