Gaziler ve şehit ailelerinin sesi Ankara'da yankılanıyor: CHP milletvekillerinden destek sözü
CHP'li vekiller, Ankara Güvenpark'ta hak arayışını sürdüren gazi ve şehit ailelerini ziyaret ederek destek sözü verdi. Aileler, eşitlik ve adalet taleplerini dile getirirken, 'kullanılıp atılacak mendil olmadıklarını' belirtti.

Ankara Güvenpark'ta 15 gündür sürdürdükleri nöbet eylemiyle hak arayışlarını sürdüren gazi ve şehit aileleri, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve Tokat Milletvekili Kadim Durmaz tarafından ziyaret edildi.

Milletvekillerinden Gazilere ve Şehit Ailelerine Destek
CHP'li vekiller, parkta günlerdir bekleyen gazilerin ve şehit ailelerinin sorunlarını dinleyerek, yanlarında olduklarını belirtti. Milletvekili Serkan Sarı, "AKP iktidarı, toplumun tabanında yaşanan sorunlardan ne yazık ki habersizdir. İktidarın tek derdi kendi iktidarını, saltanatını ve yandaş düzenini sürdürebilmektir. Gazilerimizin ve şehit ailelerimizin haklı mücadelesinde yanlarında olmaya, sorunlarını Meclis'te takip etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Sarı, konuyla ilgili Meclis'e bir araştırma önergesi sunduğunu ve Genel Kurul'daki konuşmasında da bu sorunları dile getireceğini sözlerine ekledi.
Sosyal Devlet Anlayışı ve Adalet Talebi
Gazilerin haklarını alabilmek için parklarda nöbet tutmak zorunda bırakılmasının sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmadığını vurgulayan Sarı, "Ne yazık ki ülkemizde hak verilmiyor, hak alınıyor. Mücadele etmeyen hiç kimse hakkını alamıyor. Öğretmenler, madenciler, emekçiler, işçiler, gaziler ve şehit aileleri en temel hakları için mücadele etmek zorunda bırakılıyor. Oysa sosyal devletin görevi, vatandaşını meydanlarda ve parklarda günlerce hak aramak zorunda bırakmadan sorunlarını çözmektir" dedi. Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Genel Başkanı Çerçioğlu ise aynı şartlarda görev yapıp yaralanan gaziler arasında ayrım yapıldığını belirterek, eşit ve adil bir düzenleme talep ettiklerini dile getirdi. Çerçioğlu, "Biz burada yalnızca para için bulunmuyoruz. Biz kullanılıp atılacak bir mendil değiliz. Millî Savunma Bakanlığı bünyesinde, aynı üniformanın içinde, aynı yerde görev yaparken yaralanmamıza rağmen bugün bir kenara atılmış durumdayız. Biz bu vatanı karşılıksız sevdik. Hiçbir bedel beklemeden, ‘Asker ocağı peygamber ocağıdır’ diyerek görev yaptık. Millî Savunma Bakanlığı bizi mendil gibi kullanıp bir kenara atamaz" sözleriyle duruma tepki gösterdi.
Bakmadan Geçme
Şehit aileleri ve gaziler hakları için tekrar Ankara'da
Ümit Özdağ, Antalya'daki şehit aileleri derneğini ziyaret etti
Ümit Özdağ, şehit aileleri ve gazilere destek sözü verdi
Bakan Göktaş, Azerbaycanlı şehit aileleriyle buluştu
Bakan Göktaş, terörsüz Türkiye'nin önemini vurguladı
Şehit aileleri umre programından yurda döndü
