Dünya

Gazze Barış Kurulu toplandı: Türkiye'den net mesajlar

ABD ev sahipliğinde toplanan Gazze Barış Kurulu'nda Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Fidan temsil ediyor. Fidan, kalıcı ateşkes, insani yardım ve iki devletli çözüm vurgusu yapacak.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Gazze Barış Kurulu toplandı: Türkiye'den net mesajlar

ABD Başkanı Donald Trump'ın ev sahipliğinde toplanan Gazze Barış Kurulu, bugün Washington'da ilk kez bir araya geldi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından bölgede kalıcı ateşkesin sağlanması ve yaşanan insani krizin çözümü hedefleniyor. Toplantıya 20'den fazla ülkeden temsilciler katılıyor.

TÜRKİYE'Yİ BAKAN FİDAN TEMSİL EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın katıldığı zirvede, Filistin sorununun çözümüne yönelik kararlı çabaların sürdürülmesi gerektiği vurgulanacak. Türkiye'nin bu yöndeki girişimlere tam desteğini yineleyecek olan Fidan, İsrail'in ateşkes ihlallerini sonlandırması ve insani yardımların kesintisiz ulaştırılması çağrısında bulunacak.

Bölgesel İstikrar ve Yeniden İmar Vurgusu

Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye'nin Gazze'ye insani yardım ulaştırmaya devam edeceğini ve bölgenin yeniden imar faaliyetlerine katkı sunmaya hazır olduğunu belirtecek. Ayrıca, Gazze'de Filistin halkının haklarını ve güvenliğini koruyacak uluslararası mekanizmalarda Türkiye'nin yer alma iradesini yinelemesi beklenen Fidan, Batı Şeria'daki İsrail baskısı ve yerleşimci şiddetine karşı acil harekete geçilmesi çağrısında bulunacak. Bakan Fidan'ın konuşmasında, Türkiye'nin iki devletli çözüm perspektifine olan güçlü desteğini de teyit etmesi öngörülüyor.

Bu Yazıyı Paylaş