Gündem

Gazze'ye yardım götüren filodaki Türk aktivistin esir alınması sonrası Ankara'da protesto

Gazze'ye yardım götüren Küresel Sumud Filosu'nda yer alan Türk aktivist Metehan Sarı'nın İsrail tarafından esir alınması sonrası Ankara'da protesto düzenlendi. AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, aileye destek vererek İsrail'in müdahalesini kınadı
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
Gazze'ye yardım götüren filodaki Türk aktivistin esir alınması sonrası Ankara'da protesto

Gazze'ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu'nda yer alan aktivistlerden Metehan Sarı'nın İsrail tarafından esir alınmasının ardından Ankara'da protesto gösterileri düzenlendi.

AK PARTİ'DEN SARİ AİLESİNE DESTEK

Protestolar sırasında AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, esir alınan aktivist Metehan Sarı'nın ailesini ziyaret ederek destek verdi. Sarı ailesi, Özcan'ın ziyaretinin kendilerine moral verdiğini belirtti. Baba Veysel Sarı, "Bu zor günümüzde yanımızda olması bize güç verdi" derken, kardeşi Batuhan Sarı da "Yalnız olmadığımızı hissettik, bize sahip çıkılması çok değerli" ifadelerini kullandı. Özcan'ın aile ile çekilmiş fotoğrafları da gösteride dağılan kalabalığa moral mesajı olarak paylaşıldı.

ÖZCAN'DAN SERT TEPKİ VE BİRLİK ÇAĞRISI

Protestolarda konuşan Hakan Han Özcan, İsrail'in Sumud Filosu'na yönelik müdahalesini ve gözaltıları sert sözlerle kınadı. Özcan, insan hakları ve insan onurunun görmezden gelindiğini, küresel düzenin ikiyüzlülüğünü eleştirerek Müslümanların birlik olup iç cepheyi kuvvetlendirmesi gerektiğini vurguladı. Gazze'de yaşananları "günümüzün Kerbelası" olarak nitelendiren Özcan, "Orada akan kan, insanlığın izzetinin katledilmesidir. Bu zulme karşı susmak mümkün değil" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uluslararası platformlarda yalnız mücadele verdiğini belirten Özcan, "Dünya beşten büyüktür" çıkışının önemine vurgu yaptı ve "Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, tüm Müslüman liderlerin sessiz kaldığı bir dönemde tek başına zalim düzene karşı ses yükseltiyor" şeklinde konuştu.

MEYDANLARI TERK ETMEYECEĞİZ

Özcan, protestoların devam edeceğini duyurarak, "Pazar günü büyük bir yürüyüşümüz var. Ama yalnızca o gün değil, Metehan Sarı ve tüm kardeşlerimiz serbest bırakılana kadar meydanları terk etmeyeceğiz. Küresel intifada yükseliyor, Müslümanlar kıyama kalkıyor" mesajını verdi. İsrail tarafından alıkonulan Türk aktivistler için 50 kişi için tahliye planı olduğu ve aktivistlerin yarın özel uçakla alınabileceği bilgisi de paylaşıldı. Ayrıca, alıkonulan aktivistlerin açlık grevi başlattığı ve kötü muameleye maruz bırakıldığı yönünde bilgiler de basına yansıdı.

Bu Yazıyı Paylaş