Gazzede israilin ateşkese yönelik saldırıları sürüyor
İsrail, Gazzede ateşkese rağmen saldırılar düzenliyor kentlerde bombalamalar ve hava saldırıları yaşanıyor, 226 kişi hayatını kaybetti.

Filistin resmi ajansı WAFAnın haberine göre, ateşkese rağmen İsrail ordusuna ait araçlar Gazze Şeridinin kuzeyindeki Gazze kentinde ateş açtı. Şucaiyye ve Zeytun mahallelerindeki bazı Filistin evleri patlayıcılarla havaya uçuruldu ve hedef alınan bölgelerden dumanlar yükseldi. Ayrıca İsrail topçu birlikleri Han Yunus kentinin doğusunu bombaladı, savaş uçakları ise Refah kentine 3 hava saldırısı düzenledi.
İsrail ordusu, Gazze Şeridinde varılan ateşkese rağmen ara ara saldırılarda bulunuyor. Gazzedeki Filistin Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ateşkesin başlamasından bu yana 226 kişi hayatını kaybetti.
ATEŞKES ANLAŞMASININ DETAYLARI
ABD Başkanı Donald Trump, 9 Ekimde Mısırdaki müzakerelerde İsrail ile Hamasın Gazzede ateşkes planının ilk aşamasını onayladığını duyurdu. Anlaşma Mısırda imzalanırken, İsrail hükümetinin onayıyla 10 Ekimde devreye girdi ve sarı hat olarak belirtilen bölgeden çekilmenin ardından ateşkes 12.00 itibarıyla yürürlüğe girdi.
İHLAL EDİLEN BÖLGELER
Gazze Şeridinin çeşitli bölgelerinde devam eden saldırılar, ateşkesi tehlikeye atıyor. Bu ihlaller, Filistinlilerin günlük hayatını etkilemeye devam ediyor ve bölgedeki gerginliği artırıyor.

