Gündem

Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, 'birileri duysun' diyor

Derinleşen ekonomik kriz ve pahalılık, vatandaşların sağlıklı beslenmesini imkansız hale getiriyor. Marketlerde ve pazarlarda ürünlere ulaşmak zorlaşırken, gelecek nesillerin sağlığı da tehlikeye giriyor.
ANKA
ANKA
2 dk Sesli Dinle 0
Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, 'birileri duysun' diyor

Derinleşen ekonomik kriz, hayat pahalılığı ve giderek artan gelir adaletsizliği, vatandaşların en temel ihtiyaçlarından biri olan sağlıklı beslenmeyi imkansız hale getiriyor. İstanbul'un Çeliktepe ve Maltepe semtlerinde mikrofon uzattığımız yurttaşlar, bu durumun gelecek nesiller üzerindeki olumsuz etkilerine dair derin endişelerini dile getirdi.

Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, \

SAĞLIKLI BESLENME HAYAL OLDU

Konuştuğumuz vatandaşlar, et, süt, peynir gibi temel gıda maddelerine ulaşmanın zorlaştığını, sebze ve meyveleri bile ancak yarımşar alabildiklerini belirttiler. Bir vatandaşın "Yarım kilo aldım. Yarım kiloyla ne pişireceksin? Bir kilo et kaç para, nasıl sağlıklı beslensin emekli insanlar?" şeklindeki sorusu, ekonomik sıkıntıların boyutunu gözler önüne seriyor. Başka bir yurttaş ise, "Şu günkü ekonomik şartlarla bildiğimiz sağlıklı beslenmeyi gerçekleştirmemiz mümkün değil. 1 kilo doğru düzgün zeytinyağı 400-500 lira. Pazarın hali malum. Dolayısıyla bu toplumun sağlıklı yapmak bu şartlarla mümkün değil." diyerek mevcut durumun vahametini vurguladı.

Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, \

GELECEK NESİLLER İÇİN KARAMSAR TABLO

Vatandaşların bir diğer önemli endişesi ise, bu şartlar altında gelecek nesillerin nasıl yetiştirileceği. "Böyle gelecek nesil yetiştirilemez." diyen bir yurttaş, "Ve gelecek neslin tüm bilinci, beyin gelişmişliği bugünkü ekonomiye bağlı. İnşallah bir yerler duyar." diyerek yetkililere seslendi. Pazarda ucuz ürünleri tercih etmek zorunda kaldıklarını, eskiden eve bolca alınan etin artık hayal olduğunu belirten yurttaşlar, alım gücü iyi olanların beslenebildiğini, düşük gelirlilerin ise maalesef beslenemediğini ifade etti. Toplumun çoğunluğunun aslında 'sahte' beslendiğini düşünenler de var. Hormonlu ve sağlıksız olduğu düşünülen ürünlerin bile pahalılığı karşısında mecburen tercih edildiği belirtildi. Eskiden daha güvenerek alınan ürünlerin artık katkı maddeleriyle dolu olduğu düşüncesi yaygın.

Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, \

PAHALILIK HER ŞEYİ ENGELİYOR

Bir başka emekli endüstri mühendisi, 30 yıl çalıştıktan sonra bile pazarda fiyatları dolaşıp en uygununu seçmeye çalıştığını dile getirdi. Kirazın kilosunun 150 liradan başladığını, enginarın tanesinin 70 liradan aşağı olmadığını belirten mühendis, eskiden paranın daha değerli olduğunu, şimdi ise en yüksek parayla bile kaliteli ürünlerin alınamadığını söyledi. "Şimdi her şey var ama para çok değersiz olduğu için...Ülkemizin en yüksek parasıyla 1 kilo kiraz alabiliyorsunuz, o da en iyisi değil." diyerek mevcut ekonomik tabloyu özetledi. Genel kanı, hayat pahalılığının sağlıklı beslenmeyi imkansız hale getirdiği yönünde.

Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, \Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, \Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, \Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, \Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, \Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, \Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, \Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, \Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, \Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, \Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, \Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, \Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, \Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, \Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, \Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, \Gelecek nesil tehlikede mi? Vatandaş pahalılık yüzünden sağlıklı beslenemiyor, \

Bu Yazıyı Paylaş