Gündem

Gemlik'te balık av sezonu törenle açıldı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde balık av sezonu, Kurşunlu Mahallesi'ndeki balıkçı barınağında düzenlenen bir törenle açıldı. Protokol üyeleri, sezonun bereketli geçmesini diledi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Gemlik'te balık av sezonu törenle açıldı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, balık av sezonu Kurşunlu Mahallesi'ndeki balıkçı barınağında düzenlenen törenle başladı.

Gemlik\

Sezon açılışına katılım yoğundu

1 Eylül tarihinde sona eren av yasağının ardından, balıkçılar Gemlik Körfezi'nde ‘Vira bismillah’ diyerek denize açıldılar. Yeni sezondan umutlu olduklarını ifade eden balıkçılar, sezon açılışına katılan Bursa Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Mudanya Kaymakamı Enver Yılmaz, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren gibi isimlerle bir araya geldiler.

Gemlik\

Protokol üyeleri bereket diledi

Açılış programında, katılımcılara yaklaşık 1500 kişilik balık ikramı yapıldı. Balıkçılar ve protokol üyeleri, yeni av sezonunun tüm balıkçılar için bereketli ve kazasız geçmesini diledi. Yeni sezon ile birlikte denizlerdeki bereketin artması ve balıkçıların ağlarının dolması temennisinde bulunuldu.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş