Spor

Goalball Erkekler 2 ve 3’üncü Lig'de ilk devre tamamlandı

Goalball Erkekler 2 ve 3’üncü Lig 1'inci devre müsabakaları Karaman'da sona erdi. Isparta ve Elazığ temsilcileri liglerinde zirveye yerleşti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Goalball Erkekler 2 ve 3’üncü Lig'de ilk devre tamamlandı

Mikail Karaman / Ankara - Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 2026 yılı faaliyet programı çerçevesinde düzenlenen Goalball Erkekler 2’nci ve 3’üncü Lig 1’inci devre müsabakaları, Karaman'da bulunan Kazım Karabekir ve Yunus Emre Spor Salonları'nda gerçekleştirilen karşılaşmalarla sona erdi.

Goalball Erkekler 2 ve 3’üncü Lig\

Isparta ve Elazığ zirvede

11 farklı ilden 18 takımın mücadele ettiği bu organizasyonda, Goalball Erkekler 2’nci Lig'de Isparta Görme Engelliler Spor Kulübü, oynadığı 8 karşılaşmanın tamamını kazanarak 24 puanla ilk sırayı aldı. Isparta temsilcisi, toplamda 122 gol atarken, kalesinde 45 gol gördü. İkinci devre sonunda oluşan sıralama ise şu şekilde: Isparta Görme Engelliler Spor Kulübü – 24 puan, Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü – 18 puan, Afyonkarahisar Engelliler Gençlik Spor Kulübü – 16 puan.

Goalball Erkekler 2 ve 3’üncü Lig\

Gol krallığı yarışması heyecanı

Lig boyunca toplamda 784 golün kaydedildiği müsabakalarda, gol krallığı yarışmasında da dikkat çekici performanslar sergilendi. Gol krallığı sıralamasında Emrullah Toprakçı (Anadolu Engelliler SK) 121 gol ile öne çıkarken, Ali Muslu (15 Temmuz Akıncılar GESK) 78 gol, Burak Can Gökçe (Isparta GESK) ise 62 gol kaydetti. Goalball Erkekler 3’üncü Lig'de ise Elazığ Harput Görme Engelliler Spor Kulübü, oynadığı 8 karşılaşmayı da kazanarak 24 puanla ilk sırada yer aldı ve toplam 109 gol atarken, kalesinde 41 gol gördü. İlk devre sonunda oluşan sıralama: Elazığ Harput Görme Engelliler Spor Kulübü – 24 puan, Çukurova Görme Engelliler Spor Kulübü – 21 puan, 6 Şubat Görme Engelliler Spor Kulübü – 18 puan. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım, organizasyon sonrası yaptığı değerlendirmede, 'Goalball branşımızda liglerimizin her geçen gün geliştiğini ve rekabet seviyesinin arttığını görmek bizler adına büyük bir mutluluk. Karaman'da gerçekleştirilen bu organizasyon, hem 2’nci Lig hem de 3’üncü Lig takımlarımızın ortaya koyduğu mücadeleyle oldukça verimli geçti. Tüm sporcularımızı, antrenörlerimizi, kulüp yöneticilerimizi ve görev alan hakemlerimizi tebrik ediyorum. İkinci devrede de müsabakaların aynı heyecan ve centilmenlik içinde devam edeceğine inanıyorum.' ifadelerini kullandı.

Bu Yazıyı Paylaş