Siyaset

Göktaş: Çeyrek asırda sosyal politikada devrim yaptık

Göktaş, 2006’da başlatılan evde bakım yardımı kapsamında 497 bin aileye aylık 15 bin 755 lira verildiğini söyledi. Toplantıda Efkan Ala ve Hülya Terzioğlu da konuştu.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Göktaş: Çeyrek asırda sosyal politikada devrim yaptık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş 3'üncü Kademe Sosyal Politikalar Başkanları Toplantısı’na katıldı. Programa AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Hülya Terzioğlu ile partililer de katıldı. Göktaş, “Çeyrek asırda sosyal politikalar alanında adeta köklü bir devrim hayata geçirdik. Güçlü hizmet ağımızla her haneye ulaştık, ulaşmaya da devam ediyoruz” dedi.

Göktaş: Çeyrek asırda sosyal politikada devrim yaptık 1

Evde bakım yardımı 497 bin aileye veriliyor

AK Parti’nin en büyük gücünün teşkilatları ve sosyal politikaları olduğunu belirten Göktaş, 86 milyonluk Türkiye’de koruyucu ve önleyici hizmetlerle vatandaşlara ulaştıklarını söyledi. Engelli bireylerin ailelerinin geçmişte çocuklarıyla sokağa çıkmakta zorlandığını aktaran Göktaş, engellilik alanında kanun çıkarıldığını ve 2006’da evde bakım yardımının başlatıldığını kaydetti. Evinde yaşlı ya da engelli yakınına bakanlara aylık ödeme yapıldığını belirten Göktaş, yardım miktarının 15 bin 755 lira olduğunu ve 497 bin aileye düzenli olarak verildiğini bildirdi. Engelli aylığı ve engelli yakını aylığının da sunulduğunu ifade etti.

Göktaş: Çeyrek asırda sosyal politikada devrim yaptık 2

Ala, sorunların sahada belirlenmesini istedi

Efkan Ala, teşkilat üyelerinden vatandaşların sorunlarını sahada tespit ederek ilgili yerlere iletmelerini istedi. AK Parti’nin 24 yıldır iktidarda olduğunu söyleyen Ala, “Problem var, ‘Tayyip Erdoğan çözer’ diyor” sözlerini kullandı. Ala, “Yanlış yapmamak bizim boynumuzun borcudur, bizim sorumluluğumuzdur” dedi. Teşkilatların ihtiyaç sahipleri ile devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör arasında bağlantı kurduğunu belirten Ala, yoksullukla, yasaklarla ve yolsuzlukla mücadelenin partinin kuruluş felsefesinde yer aldığını söyledi. Terzioğlu, sosyal politikaların dezavantajlı gruplara yönelik olduğunu belirterek, erişilebilir olmanın ve birlikte çalışmanın önemini anlattı. “İstişare edeceğiz, danışacağız, el ele kol kola çalışacağız” diyen Terzioğlu; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, valilikler, belediyeler, müftülükler ve sivil toplum kuruluşlarını paydaşlar arasında saydı. Engelliler, yaşlılar, yoksullar, şehit ve gazi aileleri, bağımlılık mağduru gençler ve mültecilerin ihtiyaçlarının belirlenip izlenmesi gerektiğini ifade etti.

Göktaş: Çeyrek asırda sosyal politikada devrim yaptık 3

Bu Yazıyı Paylaş