Gündem

Gözyaşları sel oldu! Türk askeri uçağı Gürcistan'da düştü: 20 kahraman şehit

Gürcistan hava sahasında radar bağlantısı kesilen Türk askeri kargo uçağının enkazı bulundu. Hava Pilot Yarbay Gökhan Kormaz, Pilot Binbaşı Serdar Uslu, Hava Pilot Binbaşı Nihat İlgen ve 17 personelin şehit olduğu bildirildi.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Gözyaşları sel oldu! Türk askeri uçağı Gürcistan'da düştü: 20 kahraman şehit

Azerbaycan'dan Türkiye'ye intikal halindeyken Gürcistan hava sahasında radar ekranlarından kaybolan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait C130 tipi askeri kargo uçağıyla ilgili yürek burkan gelişmeler yaşanıyor. Uçuş ekibiyle birlikte toplam 20 personelin bulunduğu uçak için derhal arama kurtarma operasyonları başlatıldı. Milli Savunma Bakanlığı, bu trajik olayla ilgili tüm ayrıntıları kamuoyuyla paylaştı.

KAİTİ BÖLGESİNDE KARANLIK SON

Sabah saat 09.50'de Trabzon'dan havalanan kargo uçağı, ilk olarak Azerbaycan'ın Gence şehrine iniş yaptıktan sonra saat 13.20'de Türkiye'ye doğru yola çıktı. Ancak kalkıştan yalnızca 27 dakika sonra uçakla tüm irtibat kesildi. Gürcistan Hava Navigasyonu İdaresi, uçağın hava sahasına girdikten kısa bir süre sonra radar bağlantısının sona erdiğini ve herhangi bir acil durum sinyalinin alınmadığını bildirdi.

ENKAZ BULUNDU, ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Gürcistan İçişleri Bakanlığı'nın aktardığı bilgilere göre, uçağın enkazı ülkenin doğusundaki Kaheti bölgesinde, Sığnaği belediyesine yaklaşık 5 kilometre mesafede tespit edildi. Milli Savunma Bakanlığı, Gürcistan ekiplerinin saat 17.00 itibarıyla enkazı başarıyla bulduğunu doğruladı. Hava Pilot Yarbay Gökhan Kormaz, Pilot Binbaşı Serdar Uslu, Hava Pilot Binbaşı Nihat İlgen ve kendileriyle birlikte toplam 17 personelin şehadet haberi, Azerbaycan ve Gürcistan makamlarıyla yürütülen koordineli çalışmaların ardından duyuruldu. Uçağın düşme nedenine ilişkin detaylı bir inceleme süreci devam etmektedir.

Bu Yazıyı Paylaş