Asayiş

Gülden Coni cinayetinde sanık yakınlarına iyi hal indirimiyle 5 ay hapis

Edirne'de Gülden Coni'yi öldüren sanığın anne, baba ve teyzesine 'delil karartma' suçundan 5'er ay hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Ablası, karara tepki göstererek "Kardeşimi ölüme terk ettiler" dedi.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Gülden Coni cinayetinde sanık yakınlarına iyi hal indirimiyle 5 ay hapis

Edirne'de 16 yaşındaki Gülden Coni'yi 30 bıçak darbesiyle öldüren E.A. isimli sanığın anne, baba ve teyzesine, 'Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan yargılandıkları davada iyi hal indirimi uygulandı. Mahkeme, sanıklar D.A., B.A. ve S.S.'ye 5'er ay hapis cezası vererek hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Gülden Coni cinayetinde sanık yakınlarına iyi hal indirimiyle 5 ay hapis 1

Cinayet sonrası delil karartma suçlaması

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan davada, cinayet şüphelisi E.A.'nın ailesi, olay yerindeki delilleri gizlemekle suçlandı. İddianamede, sanıkların her birinin 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmişti. 5 Nisan 2025'te okul bahçesinde meydana gelen olayda, Gülden Coni'nin bıçaklanarak öldürüldüğü belirlenmişti. Olayla ilgili gözaltına alınan E.A., tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Gülden Coni cinayetinde sanık yakınlarına iyi hal indirimiyle 5 ay hapis 2

Abla Nurhan Alüzrek'ten tepki

Kararın ardından Gülden Coni'nin ablası Nurhan Alüzrek, adalet sistemine duyduğu tepkiyi dile getirdi. Alüzrek, "Cinayetten 10 dakika sonra haberleri olmalarına rağmen hiçbir şekilde ambulans çağırmadılar, polis çağırmadılar. Kardeşimi 8 saat boyunca ölüme terk ettiler, o soğuk betonda bıraktılar. Delilleri gizlediler, bıçağı attılar, kanlı montları yıkadılar. Tüm delilleri kararttılar ve hiçbir ceza almadan hükmün geri bırakılmasıyla serbest bırakıldı, ceza almadı." ifadelerini kullandı. Alüzrek, adalete olan inancının sona erdiğini belirterek, "İlahi adaleti bekliyoruz. Hepsini Allah'a havale ediyorum" dedi.

Gülden Coni cinayetinde sanık yakınlarına iyi hal indirimiyle 5 ay hapis 3

E.A.'ya verilen ceza ve istinaf süreci

Gülden Coni cinayetinin faili E.A. hakkında Edirne 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 'Çocuğa ve kadına karşı tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Sanığın 15 yaşında olması nedeniyle cezası 20 yıla indirilmişti. Ancak, Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, olayın tasarlanmadığına hükmederek kararı bozdu. Yeniden yargılanan E.A., 'Çocuğa ve kadına karşı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı ve yaşı küçük olması nedeniyle cezası 19 yıla düşürüldü. Bu davada ise haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanmamıştı.

Gülden Coni cinayetinde sanık yakınlarına iyi hal indirimiyle 5 ay hapis 4

Bu Yazıyı Paylaş