Gülden Coni'nin ablasından yürek burkan açıklama: Bir insanın hayatı bu kadar kolay alınmamalı
Gülden Coni'nin ablası Nurhan Alüzrek, kardeşinin ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, bir insanın hayatının bu kadar kolay alınmaması gerektiğini vurguladı.

Edirne'de, geçen yıl 5 Nisan'da E.A. (15) tarafından 30 bıçak darbesiyle öldürülen 16 yaşındaki Gülden Coni, ailesi ve yakınları tarafından anıldı.

GÜLDEN'İN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ
Gülden'in ablası Nurhan Alüzrek, “Bir insanın hayatı bu kadar kolay alınmamalı. Bir insan bu kadar kolay yok edilmemeli. Ve hiçbir aile bu kadar ağır bir acıyla tek başına bırakılmamalı” dedi. Olay, Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesinde meydana geldi. Okul bahçesinde hareketsiz yatan Gülden'in bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi. Olayın ardından E.A. gözaltına alındı ve tutuklandı.

CEZA VE İSTİNAF SÜRECİ
Edirne 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, E.A.'ya 'çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ancak E.A.'nın yaşı nedeniyle ceza 20 yıla indirildi. Aile, cezayı istinafa taşıdı ve E.A.'nın cezasının artırılmasını talep etti. Mahkeme, kararın bozulmasına ve E.A.'nın yeniden yargılanmasına karar verdi. Sonuç olarak, ceza 19 yıla düşürüldü.

GÜLDEN İÇİN YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ
Gülden'in ölüm yıldönümünde düzenlenen yürüyüşte, aile ve yakınları sloganlar attı. Alüzrek, “Gülden artık sadece benim kardeşim değil. Gülden, bu ülkede yarım bırakılan tüm hayatların adıdır” diyerek, toplumda yaşanan bu tür olaylara dikkat çekti. Yürüyüş sırasında Gülden için Kur’an okundu ve dua edildi.






Bakmadan Geçme
Cinayet şüphelisi Talha T., Konya'da polise teslim oldu
Kuyumcuyu öldüren şüpheli Kuşadası'nda yakalandı
Arkadaşını tüfekle öldüren genç polise teslim oldu
Nezaket Artça, cinayet şüphelisinin annesi tarafından vurularak hayatını kaybetti
Erdoğan Büyükkurt, eski eşini duruşma günü tabancayla öldürdü
Vali yardımcısı aracında ölü bulundu
