Gülistan Doku dosyasında yeni perde: Aileden yürek burkan çağrı: 'Artık bedenini bulup yas tutmak istiyoruz
Gülistan Doku soruşturmasında şüpheli sayısı 17'ye yükselirken, abla Aygül Doku adaletin gecikmesine tepki gösterdi. Doku, yetkililerin sessiz kaldığını belirterek kızlarının bedeninin bulunup yas tutmak istediklerini söyledi.

Tunceli'de 6 yıl önce kaybolan Gülistan Doku'ya ilişkin yürütülen soruşturmada ikinci dalga operasyonlar kapsamında gözaltına alınan şüpheli sayısı 17'ye yükselirken, Doku Ailesi'nin acısı dinmiyor. Abla Aygül Doku, adaletin bir an önce tecelli etmesi ve kızlarının bedeninin bulunması çağrısında bulunarak, "İvedilikle artık kızımızın bedeninin bulunmasını, bunların adalet önünde hesap vermesini ve bizim de evimize gidip yas tutmamızı istiyoruz" dedi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ VE YETKİLİLERE AĞIR SUÇLAMALAR
Adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aygül Doku, olayın merkezinde yer alan birçok ismin bildiğini ancak sessiz kaldığını iddia etti. Vali, il emniyet müdürü, doktorlar ve dönemin jandarma komutanının kızlarına ne olduğundan haberdar olduğunu belirten Doku, özellikle dönemin valisinin koruması Şükrü'nün, kızlarını gömdükten sonra hazine bulur gibi 16 taşınmaz edinmesine dikkat çekti. Doku, "Yani aslında hepsi kızımıza ne olduğunu biliyor. Sadece siz o köprüde çaresizce katillerinize, kızımızı gömen ellere sarılıyorsunuz." diyerek öfkesini dile getirdi. Ayrıca, 18 yaşındaki kızlara tecavüz ettiği iddia edilen bir kişinin Tunceli sokaklarında serbestçe dolaşmasına emniyet ve jandarmanın kayıtsız kalmasını da sert bir dille eleştirdi.

DÖNEMİN SAVCILARINA VE DEVLETE SESLENİŞ
Aygül Doku, 6 yıldır adaletin gecikmesinden sorumlu tuttuğu dönemin savcılarını da suçladı. Savcıların 'Validir, ben bir şey yapamam' gibi bahanelerle dosyayı kapatıp kendilerini karanlıkta bıraktığını ifade eden Doku, Adalet Bakanı, Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı'na seslenerek şikayetçi olduğunu belirtti. Üniversiteye emanet edilen 21 yaşındaki bir gencin can güvenliğinden sorumlu olan devletin namusunu sorgulayan Doku, "Biz bunu devlete emanet etmedik mi? Siz o ekmeği götürüp çocuklarınıza yedirmiyor musunuz?" diye sordu. İşlerini doğru yapsalardı aile olarak bu kadar çaresizce mücadele etmek zorunda kalmayacaklarını vurguladı. Son olarak, Adalet Bakanı'nın "Ucu nereye giderse gitsin" sözüne atıfta bulunarak Adalet Bakanı Akın Gürlek'e güvendiğini ifade etti ve artık bu vahşetin sona ermesini, kızlarının bedeninin bulunmasını ve ailece yas tutabilmelerini istedi.
Bakmadan Geçme
Kayıp kadının evinde insan kemikleri bulundu, yangın kundaklama sonucu çıktı
Gülistan Doku'nun çalıştığı kafedeki üst kat görüntüleri yok
Gülistan Doku soruşturmasında 2 şüpheli daha tutuklandı
Gülistan Doku soruşturmasında 11 şüpheliye operasyon
Bakan Gürlek’ten Gülistan Doku Açıklaması: Naaş Kimyasal Maddeyle Yok Edilmiş Olabilir
Gülistan Doku dosyasında ABD'de yakalanan Altaş'ın 34 sayfalık FBI ifadesi ortaya çıktı!
