Dünya

gürcistanda siyasi fırtına: hükümet üç muhalefet partisini yasaklatmak istiyor

Gürcistanda iktidar partisi, üç muhalefet partisinin yasaklanması için mahkemeye başvurdu Papuaşvili partileri suçlarken, muhalefet baskı iddialarını dile getirdi.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
gürcistanda siyasi fırtına: hükümet üç muhalefet partisini yasaklatmak istiyor

Gürcistan Anayasa Mahkemesi kaynaklarından edinilen bilgilere dayalı olarak, iktidardaki Gürcü Hayali Partisi, muhalefetteki Birleşik Ulusal Hareketi, Değişim Koalisyonu ve Güçlü Gürcistan-Lelo partilerinin yasaklanması talebiyle mahkemeye resmi başvuru yaptı. Bu hamle, ülkedeki siyasi dengeyi sarsacak nitelikte görülüyor.

HÜKÜMETİN İDDİALARI

Gürcistan Parlamentosu Başkanı Şalva Papuaşvili, bugün Tifliste düzenlenen basın toplantısında bu partileri radikal eylemler ve anayasa karşıtı faaliyetlerle suçladı. Papuaşvilinin açıklamaları, hükümetin muhalefete yönelik sert tutumunu net bir şekilde ortaya koydu.

MAHKEME SÜRECİ VE TEPKİLER

Papuaşvili, mahkemenin en geç 9 ay içinde karar vereceğini belirterek Temmuz 2026ya kadar sürecin uzayabileceğini ifade etti. Öte yandan, eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvilinin kurucusu olduğu bu partilerin üyeleri, hükümetin bu adımı siyasal baskı olarak niteledi ve büyük tepki gösterdi.

Bu Yazıyı Paylaş