Gürsel Tekin, Merter’de tekstil esnafıyla bir araya geldi
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Merter'de tekstil esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi ve iş güvenliği ile yüksek kiralar konularında endişelerini dile getirdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Merter'deki tekstil esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Esnafın yaşadığı zorluklar
Ziyaret sırasında esnaf, işyerlerinin çeteler tarafından tehdit edildiğini ve işlerin kötü gittiğini belirtti. Bir esnaf, “Burası Teksas gibi oldu başkanım. Çeteler haraç istiyor, vitrinlere ateş açıyorlar” şeklinde konuştu. Tekin, esnafın yaşadığı güvenlik sorunlarına dikkat çekti ve bu konuda daha fazla önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Yüksek kiralar ve maliyetler
Tekin, Merter'deki kiraların yüksekliğine de değinerek, esnafın bu durumdan nasıl etkilendiğini sordu. Bir esnaf, “Bugün ürünü dolarla alıp TL ile satıyoruz, bu çok zor” dedi. Ayrıca, tekstil sektörünün bir kısmının Mısır ve Afrika ülkelerine kaydığını belirten Tekin, bu durumu değiştirmek için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etti. Tekin, “Yıllarca burada gördüğüm en kötü durumu yaşıyoruz” dedi.

Uyuşturucu ve güvenlik sorunları
Ziyaret sırasında Tekin, uyuşturucu sorununa da değinerek, bunun toplumda yarattığı tahribatı anlattı. “Eğer bu sorunu çözemezsek, can güvenliği tehlikede olacaktır” uyarısında bulundu. Esnaf, yaşanan bu sıkıntılar nedeniyle iş yapmanın zorlaştığını ve birçok dükkanın kapatılma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.
Bakmadan Geçme
Başkan Eşki, esnafla bir araya geldi ve sorunları dinledi
Ümit Özdağ: Ekonomiyi ayağa kaldıracak projelerimiz var
Bakan Çiftçi, Avusturyalı mevkidaşı ile güvenlik iş birliğini görüştü
Bakan Çiftçi: Suçu önlemeye odaklı güvenlik anlayışını güçlendireceğiz
Esnaf, Asu Kaya'ya pahalılığı anlattı
CHP'li Kaya, Milli Eğitim Bakanı'nın istifasını istedi
