Dünya

Guterres: Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir yıkım yaşandı

BM Genel Sekreteri Guterres, Gazze'deki yıkımı eleştirerek iki devletli çözüme dikkat çekti ve insani yardımın acil olarak bölgeye ulaşması gerektiğini vurguladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Guterres: Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir yıkım yaşandı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM 81’inci Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Gazze'de yaşanan yıkımın eşi benzeri görülmediğini belirtti.

İnsan hakları ihlal ediliyor

Guterres, dünya genelindeki savaşların sivilleri hedef aldığını, insan haklarının ihlal edildiğini ve açlığın bir silah olarak kullanıldığını vurguladı. Ayrıca, insani yardım çalışanlarının öldürüldüğünü ve uluslararası hukukun hiçe sayıldığını ifade etti. Guterres, iklim krizinin günlük bir gerçeklik haline geldiğini ve yapay zeka teknolojisinin hızlı bir şekilde ilerlediğini de sözlerine ekledi.

İki devletli çözüm için çağrı

Guterres, Gazze'ye yönelik saldırıların sona ermesi ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması için acil bir çağrıda bulundu. Uluslararası Adalet Divanı’nın aldığı geçici tedbirler kararına atıfta bulunan Guterres, “Tüm taraflar uluslararası hukuka uymalı” dedi. Ayrıca, İsrail'in Batı Şeria'daki şiddetinin barış sürecini tehdit ettiğini belirterek, iki devletli çözümün yok olmasına izin veremeyeceklerini ifade etti.

Bu Yazıyı Paylaş