Dünya

Guterres ve Şara, Suriye'deki siyasi geçiş ve BM iş birliğini görüştü

BM Genel Sekreteri Guterres, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile Suriye'deki siyasi geçiş, BM iş birliği ve 1974 İsrail anlaşmasının ihlali konularını görüştü. Görüşmede, kapsayıcı diyalog ve Suriye'nin egemenliğinin önemi vurgulandı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Guterres ve Şara, Suriye'deki siyasi geçiş ve BM iş birliğini görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres, New York'ta düzenlenen BM’nin 80. Genel Kurulu sırasında Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile bir araya geldi. BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamada görüşmenin ayrıntıları paylaşıldı.

SİYASİ GEÇİŞ VE DİYALOG

Görüşmede Guterres, Suriye'deki siyasi geçiş sürecinde kaydedilen ilerlemeye dikkat çekti. Kapsamlı bir diyalog ve geniş katılımlı bir sürecin önemini vurguladı. Suriye'nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruma gerekliliğinin altını çizdi.

İSRAİL ANLAŞMASI VE KAYGILAR

Guterres, Suriye'nin 1974'te İsrail ile imzaladığı anlaşmanın ihlal edilmesi konusunda kaygılarını dile getirdi. BM ile Suriye arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ve Orta Doğu'daki gelişmeler de görüşmede ele alındı.

Bu Yazıyı Paylaş