Gündem

Haczedilen traktörün ardından çiftçi, icra müdürüne suç duyurusunda bulundu

Sivas'ta traktörü haczedilen çiftçi Ali Özdemir, icra müdürüne suç duyurusunda bulundu. İlgili yasalar gereği traktörün haczedilemeyeceği belirtiliyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Haczedilen traktörün ardından çiftçi, icra müdürüne suç duyurusunda bulundu

Kayseri'nin Sivas ilçesinde, bankaya olan yaklaşık 1 milyon TL borcu nedeniyle traktörüne el konulan 60 yaşındaki Ali Özdemir, Sivas İcra Müdür Yardımcısı E.B. hakkında 'Görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Haczedilen traktörün ardından çiftçi, icra müdürüne suç duyurusunda bulundu 1

HACİZ YASALARA AYKIRI

Ali Özdemir'in traktörüne, borçları nedeniyle haciz geldi. Ancak 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu'nun 82. maddesi gereğince, çiftçilerin kendisi ve ailesinin geçimi için zorunlu olan aletlerin haczedilemeyeceği belirtiliyor. Özdemir, avukatı aracılığıyla bu yasal haklarını savunmaya çalışıyor. Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Mahmut Şahin, “1932 yılında çıkarılan kanun, traktörlerin haczedilemeyeceğini açıkça ifade ediyor. Bu durumun bir karşılığı olmalı” dedi.

Haczedilen traktörün ardından çiftçi, icra müdürüne suç duyurusunda bulundu 2

MAĞDURİYETİNİ ANLATTI

Ali Özdemir ise yaşadığı mağduriyet hakkında, “Ben çalışıp borcumu ödüyorum. Traktörümü aldıkları günden beri hiçbir şey yapamayacak duruma geldim. Çiftçiliği traktörümle yapıyordum. Şu an elim kolum bağlı. Sadece emekli maaşım var, başka bir gelirim yok” ifadelerini kullanarak içinde bulunduğu zor durumu dile getirdi.

Bu Yazıyı Paylaş