Gündem

Hakkari'de koruma altındaki yaban keçisini vuran avcıya 956 bin TL'lik ağır ceza

Hakkari'de koruma altındaki yaban keçisini avlayan avcı, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince yakalanarak 956 bin 619 TL ceza ve tazminat ödemek zorunda kaldı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Hakkari'de koruma altındaki yaban keçisini vuran avcıya 956 bin TL'lik ağır ceza

Hakkari'de koruma altındaki bir yaban keçisini avlayan şahıs, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerince suçüstü yakalandı. Avcıya, ilgili mevzuat kapsamında toplam 956 bin 619 Türk lirası idari para cezası ve tazminat uygulandı. Bu ceza, yaban hayatı koruma çalışmalarının ne denli ciddiye alındığını gösteren çarpıcı bir örnek teşkil ediyor.

SUÇÜSTÜ YAKALANMA VE CEZA SÜRECİ

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri, kırsal alanlarda düzenli olarak yürüttükleri koruma-kontrol faaliyetleri sırasında, vurulmuş bir yaban keçisi ile birlikte bir avcıyı yakaladı. Yakalanan şahıs, koruma altındaki türlere yönelik avlanmanın yasal sonuçlarıyla karşı karşıya kaldı. İlgili mevzuat gereğince, avcıya 956 bin 619 liralık idari para cezası ve tazminat kesildi.

YABAN HAYATI KORUMA ÇALIŞMALARININ ÖNEMİ

Bu olay, Türkiye'deki yaban hayatının korunmasına yönelik çabaların etkin bir şekilde sürdürüldüğünü gözler önüne seriyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, koruma-kontrol faaliyetlerinin titizlikle yürütüldüğü ve ihlallere karşı caydırıcı yaptırımların uygulandığı vurgulandı. Bu tür cezalar, benzer ihlalleri düşünenlere karşı önemli bir uyarı niteliği taşıyor.

Bu Yazıyı Paylaş