Halkbank davası sonuçlandı, hisselerde büyük yükseliş yaşandı
ABD'de Halkbank davası sonuçlandı. Mahkeme kararıyla davanın düşmesi, bankanın hisselerinde yüzde 8,4'lük yükselişe neden oldu ve ilişkilerde yeni bir dönem açabilir.

(ANKARA) - ABD'de Halkbank'a karşı dokuz yıldır devam eden dava, mahkemenin düşürülmesini onaylamasıyla resmen sona erdi.
DAVA RESMEN KAPANDI
Kararın ardından Halkbank hisseleri Borsa İstanbul'da yüzde 8,4 değer kazandı. Halkbank, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, “Uzun yıllardır ABD'de bankamız aleyhine devam eden ceza davası kesin ve nihai olarak kapanmıştır. Bu kararın bankamız, yatırımcılarımız, müşterilerimiz ve çalışanlarımız için hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.
GÜVENİLİRLİK VURGUSU
Açıklamada, 88 yıldır Türkiye ekonomisine hizmet veren bankanın, ulusal ve uluslararası tüm düzenlemelere tam uyum içinde faaliyetlerini güçlü, güvenilir ve kesintisiz bir şekilde sürdürmeye devam edeceği vurgulandı. ABD'li Federal Yargıç Richard Berman'ın kararıyla birlikte, 2019 yılında açılan ve yaklaşık dokuz yıldır devam eden ceza yargılaması süreci resmen sona ermiş oldu. Dava, Halkbank'ın İran'ın ABD yaptırımlarını aşmasına yardımcı olduğu iddialarına dayanıyordu.
İLİŞKİLERDE YENİ BİR SAYFA
Türkiye ise suçlamaları reddederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan davayı “hukuka aykırı” olarak nitelendirmişti. Batı medyası, davanın sona ermesinin Türkiye ile ABD arasında uzun süredir devam eden bir anlaşmazlık başlığını ortadan kaldırabileceğini ve ilişkilerdeki gerilimin azalmasına katkı sağlayabileceğini yazdı.
Bakmadan Geçme
Ela Rümeysa Cebeci ve Sadettin Saran Davasında Yeni Gelişme: Sadettin Saran'dan Şaşırtan Gelir Beyanı!
Martı TAG Davasında Tarihi Karar: Dört Yıllık Hukuk Mücadelesini Yüksek Mahkeme Noktaladı!
İBB davasında İmamoğlu hakkında karar çıktı! Tahliyeler var
Ankara'da NATO protestosuna katılanlara dava açıldı
Ferdi Zeyrek'in ölümü davasında gergin anlar yaşandı
Türkiye'yi Sarsan Güllü Cinayeti Davasında Karar Çıktı!
