Gündem

Halkevleri Genel Başkanı Hocaoğulları, Reşit Kibar'ı andı

Halkevleri Genel Başkanı Sevinç Hocaoğulları, Reşit Kibar'ı anarak onun mücadelesinin devam ettiğini ve doğa talanına karşı direnişin önemini vurguladı.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Halkevleri Genel Başkanı Hocaoğulları, Reşit Kibar'ı andı

Halkevleri Genel Başkanı Sevinç Hocaoğulları, Cankurtaran bölgesinde ağaç kesimini engellemeye çalışırken hayatını kaybeden Reşit Kibar'ı anmak amacıyla önemli açıklamalarda bulundu.

Reşit Kibar'ın mücadelesi

Kibar’ın ölümünün üzerinden iki yıl geçtiğini vurgulayan Hocaoğulları, “Reşit’in kavgası kavgamızdır ve kuvvetli bir kavgaya hazırız. Bir ağaç daha kestirmeyeceğiz, bir canımızı daha kaybetmeyeceğiz” dedi. Kibar, Artvin'de yapılan projelerin halkın geçim kaynaklarını tehdit ettiğini biliyordu ve bu nedenle bu mücadeleyi vermişti. Kibar, kendi bedenini doğanın korunması için feda etti.

Ekolojik yağmaya karşı direniş

Hocaoğulları, maden ve enerji şirketlerinin doğal kaynakları sömürmeye devam ettiğini belirterek, Türkiye'deki durumun da farklı olmadığını ifade etti. Cankurtaran direnişinin bu projeleri geri çektiğini ancak Saray rejiminin devam eden yağma faaliyetlerine dikkat çekti. Yaşam savunması, Reşit Kibar'ın mirası olarak büyümeye devam ediyor.

Adalet mücadelesi

Kibar için yürütülen adalet mücadelesinin yalnızca bir dava takibi olmadığını belirten Hocaoğulları, doğa talanına karşı mücadele eden herkesin bu mirası sahiplenmesi gerektiğini vurguladı. Reşit, “Yarın oraya gelinmeye başladığı zaman bir kuvvetli kavga gerekiyor” demişti. Bu söz, direnişin önemi açısından büyük bir anlam taşıyor.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş