Dünya

Hamas, İsrail'in ateşkesi kasten baltaladığını iddia etti

Hamas, İsrail'in Gazze'deki bir araca düzenlediği saldırıyı ateşkes anlaşmasını baltalamak olarak nitelendirerek, sorumluluk çağrısında bulundu.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Hamas, İsrail'in ateşkesi kasten baltaladığını iddia etti

Hamas, İsrail'in Gazze'de bir araca düzenlediği saldırının ateşkes anlaşmasını kasten baltalamak amacıyla yapıldığını duyurdu.

İHLAL İDDİALARI GÜÇLENİYOR

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'nin batısında sivil bir aracı hedef almasının, imzalanan ateşkes anlaşmasına yönelik açık bir ihlal olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Bu saldırı, işgal yönetiminin sürekli olarak ihlallere devam ettiğini ve ateşkes anlaşmasını kasten sabote etmeye çalıştığını bir kez daha ortaya koymaktadır” ifadelerine yer verildi.

SORUMLULUK VE ACİL ÖNLEMLER TALEBİ

Açıklamada, İsrail hükümetinin Filistin halkına karşı işlediği suçlar ve ateşkes anlaşmasını sistematik olarak ihlal etmesi nedeniyle sorumlu tutulması gerektiği belirtildi. Ayrıca, arabulucularla anlaşmanın garantör devletlerine çağrıda bulunularak, “Bu bariz ihlaller karşısında sorumluluklarını üstlenmeye ve anlaşmayı baltalamaya çalışan faşist işgal hükümetini dizginlemek için acil önlemler almaya çağırıyoruz” denildi. Öte yandan, Gazze'deki saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bu Yazıyı Paylaş