Harun'un dünyası yeniden sesle doldu: 7 yaşında biyonik kulakla ilk kez duydu
Osmaniye'de 7 yaşındaki Harun Ekinci, koklear implant ameliyatı sonrası 1 yıl aradan sonra ilk kez sesleri duydu. Sağlık ekibi bu başarıyı kutladı.

Osmaniye'de yaşayan 7 yaşındaki Harun Ekinci, doğuştan gelen ve son 1 yıldır işitme cihazlarından da fayda göremeyen ileri derecede sensörinöral işitme kaybı sorununa, koklear implant ameliyatıyla son verdi.

BİYONİK KULAKLA YENİDEN SES DÜNYASINA ADIM ATTI
Osmaniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirilen operasyonun ardından, Harun'un biyonik kulağının ilk aktivasyonu yapıldı. Yaklaşık bir yıl sonra yeniden sesleri duymaya başlayan minik Harun'un bu anı, ailesi ve sağlık personeli için duygu dolu anlara sahne oldu.

SAĞLIK EKİBİNDEN BAŞARILI OPERASYON
Operasyonu gerçekleştiren Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Furkan Fatih Şenoğul, hastaların kendi illerinde nitelikli sağlık hizmeti alabilmesi için çalıştıklarını vurguladı. Dr. Şenoğul, "Halk arasında 'biyonik kulak' olarak bilinen koklear implant ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Bugün hastamızın ilk kez sesle buluşmasına tanıklık ediyoruz. Bu, hem hastamız ve ailesi hem de sağlık ekibimiz için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Güçlü sağlık kadromuz ve teknolojik altyapımızla bu hizmeti daha fazla hastamıza ulaştırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı. Seslere ilk tepkileri gülümseme ve baş sallamayla veren Harun, sağlık ekibinin mutluluğunu artırdı.


